måndag 30 juli 2012

Sjalgarn, Jämtländsk bärskog

 Kan ma spinna lingontuvor, hjortronmyrar och en liten skogstjärn, som himlen kan spegla sig i?
Man kan ju i alla fall försöka! 540 meter, spunnet på min Lendrun av blandad ull, handfärgade fibrer.

söndag 8 juli 2012

Flor var det här!

 Handfärgade fibrer av olika sorters ull, mohair och lite silke. Det skall gå åt rött.....
Jag har läst en del om parfymer på sista tiden. Min ena syster  hade för många år sedan några goda dofter på butelj som jag snusade på, Poison och Salvador Dali...  Lite mystik, rött, orange, malvarosa, orange, nästan brunt och lite aprikos ull från Värmlandsfåren. Kan man karda och spinna doftminnen?

onsdag 4 juli 2012

Åh, NEJ! och REJÄLA grejor

 Det har varit kallt och regnigt i vår. Försommaren har gått i samma stil. Det är lätt att bli ansys och särskilt när man skall ha hö till djuren. Vi har väntat och väntat, och NU skulle det inte regna på flera dagar, så igår slog vi alla våra lägdor. Det såg ut att bli massor med fint hö! Men....
 Det som inte fick hända, det hände, och nu har det regnat hela dagen, sedan klockan nio i morse. Jag ber alla böner jag kan och hoppas att det slutar och blir uppehåll i flera dagar så går det kanske att rädda maten till fåren. På altanen regnar det inte. Jag började med en tröja i ull från vår tacka Koftan, blandat med naturfärgat silke i knorpor. En typ av resårstickning. Inte så klädsamt när man är kort och inte så värst smal.... Jag tog ut det nästan färdiga bakstycket och skulle precis repa upp alltihopa när mannen sade att den såg REJÄL ut. Mer behövdes inte för att jag skulle bli mera positiv!
Bakstycket är klart, och framstycket sitter på stickorna. Det blir en härlig känsla, det goa ulliga från Värmlandsfåren, och det lite "torra" från silket. Mörk, mörk brun ull, med lite skiftningar av det solblekta. Det är svårt att vara kinkig länge när man har får! Fåren tröstar jämt! På ett eller annat sätt.

söndag 1 juli 2012

Singer! Spola undertråd!

 Antik spole för undertråd! Oj vad vi har läst, mest jag!
 Finfin manual, på engelska!
 Som ett konsterk, i svart och guld!
 Magisk dekor!
Lite verktyg, i originallåda! Från Husqvarna, men ändå. Vilken tur att jag hittade dessa på Tradera! Förra sommaren, bara för att, de kostade portot! Det är nog någon mening med allt!