söndag 31 oktober 2010

Sticka av handspunnet

Man lär sig massor när man stickar med sitt handspunna garn! En dam sa att entrådigt garn är det ingen mening att sticka med. På grund av garnbrist så gjorde jag muddarna på en tröja i sådant garn, ganska tjockt. Jag har varit beredd på att laga dessa, eller kanske sticka nya, men det går jättebra än så länge.
Till sockar är det nog inte så klokt, men med lång ull och lite tjockare garn går det bra att sticka med. Min "Pickles-väst", inspirerad av Metamorphosis foto, är också av tjockt entrådigt garn. Igår spann jag ett entrådigt garn, det är början på något som skall bli en mössa.
Ovan är det tvåtrådigt, tjockt garn, av baggull, varma sockar som skall klara -25 grader ute en bra stund. De ligger i den fina korgen efter mammas farmor.
Där kan man se att köpstoppen inte gäller längre...... Ett kvitto tittar fram!
Gummistövlar är inte så kul att ha fötterna i länge, inte i Powerstövlar heller. De blir lätt fuktiga. Med ullsockar är saken biff!

Näckrosgarn, tänkt för sockar. Vit Värmlandsull, en del färgad i blå/grönt.
Man behöver LJUS i mörkret! RÖTT är en bra färg! Här kan jag rikta ljuset på allt jag behöver se i mitt lilla krypin. Mörkaste rummet i hela huset. Var det i alla fall! Nu ser jag allt, med bara 3*7 w! Oj, så många flor det kommer att bli!

5 kommentarer:

Sunna sa...

grym lampa, kan man sticka sockar i ren ull? tänkte om de filtar ihop sig? ha det gott

fale artut sa...

Klart att man kan sticka sockar i ren ull! Ett hett tips är att sticka lite större och sedan filt ihop dem lite, varmt och Starkt!
Tipset kommer från en dam som är född i Norge och älskar ull! Mina bästa äppelknyckarsockar är i ren ull, men måste nu stoppas.
Fördelen med att ha egen ull är att man kan ta den längre och grövre ullen som förstärkare i sockfötterna. Skaften kan vara i hur fint garn som helst!
Oh, så mycket jag har att utforska!
Ibland kan man hitta ryagarn på loppis eller hos Myrorna, det är lång ull, starkt för sockhälar!
Jag pratar om handspunnet garn, det köpta kan ju vara lite si och så. Men allt handspunnet passar inte till sockhälar och fötter!

metamorphosis sa...

Bra ljus är viktigt så här i höstmörkret!
Kände mig själv riktigt klurig som lyckades byta kontakt på kökslampan så att vi kunde hänga upp den igen - vilken skillnad med en ljuskälla ovanför köksbordet igen!

Susanne sa...

Mer ljus i våra hus ;)! Läcker lampa som sprider både ljus och glädje. Det slog mig plötsligt, att läsa här hos dig är som att kika in i en fantastisk liten "klokbok". Må så gott!

Mia stickar sa...

Konstigt vad man har börjat behöva ljus med åren! Ja det är en riktig klokbok att lösa din blogg säger en som tänkt lära sig spinna!