lördag 2 juli 2011

En sån snygg karl!

Så skulle mamma ha sagt. Rosen heter John Cabot och härstammar från Kanada. Den klättar men svämmar inte över och den blommar på årsskotten. När man har en dotter som är i trädgårdstankar kan man unna sig att botanisera i alla blommorna som finns i en lokal KRAV-odlande trädgårdshandel. Vackert, Tåligt och Härdigt var ledorden.
Inlagda Tomater med lite paprikastrimlor och egenodlad vitlök, några svartpepparkorn och lagerblad, en dutt honumg och så vinäger. I den fina burken har det varit lagom mycket jättestora oliver!
"Sommarhagen" är färdigspunnen. Inspirerad av Wilhelm Peterson-Bergers hus. En liten härva snuttspunnet blev det också, lite städning bland rullarna!

5 kommentarer:

Mathilde's rokk sa...

Du verden, her var det mye fint og vakkert!
Rosen din er nydelig. Jeg har også en ny rose i hagen i år, men den har kun små knopper av blomster. Det har vært kaldt og dårlig vær lenge hos oss.
Tomatene ser fristende og gode ut. Skulle gjerne smakt på dem :)
Liker garnet ditt også jeg. Fint arbeid. Jeg har vært i Wilhelm Peterson Bergers hus og hage (for mange år siden). Der var det fint!
Ha en fin søndag, og en god sommer!

Black Iris sa...

Vilken härlig inläggning och ett ljuvligt garn..

Maidi

Sunna sa...

Rosor äro röda, violer äro blå, smultron äro söta och du likaså

Kristina sa...

Jag har en annan kanadensisk härdig ros som heter Terese Bugnet(reservation för stavningen!) Otroligt vacker rosa ros på röda stjälkar med massor med taggar.
Kul me garn inspirerat av "sommarhagen".
Kram från en sommarbrun Kristina

Min tråd sa...

Vilket vackert garn!