onsdag 19 juni 2013

Allt beror på Anna

 Mycket att göra är det! men nu är jag här igen, och allt beror på Anna. Annor kan vara väldigt speciella! Just denna Anna är runt 90 år, bor på Gotland, spinner, och skriver brev till mig. Förra veckan kom det ett sånt brev. Lite tjockt, och mjukt. Fyra sorters ull i olika färger, och lite text. Hon undrade om jag hade ull i dessa färger och denna kvalitet, och lite svart otvättad. OOOPS! Jag som nästan har sorterat all vårull har nog ingen mer otvättad...... Men där låg den, längst ned i en papperspåse, lång, mörkt grå, och fin, fast ägaren, alltså tackan, har två lamm också. Den sorterade jag till Anna. Dessutom satt jag på golvet med massor av ull omkring mig för att hitta rätt sorts ull, till Anna, som spinner vidare, bara för att hon har lust och energi till det.
 Jag hittade lite vit vårull, också fin, och kan Anna så kan väl jag! Spinna lite. Vårull. Jag lade undan den i en påse. Så fick jag lust att prova att färga lite ull, för Anna ville ha färgad ull, så den har jag också skickat. Brist på lagret alltså. Färga ull i sjövatten, det måste ju vara härligt!
Och på den vägen är det! Fortsättning följer!

4 kommentarer:

frisky frog sa...

Vilket härligt "mycket att göra"! Det blir spännande att se fortsättningen.
/Ha en trevlig midsommar!

fale artut sa...

Tack! Man får göra avbrott i måstena och aktivera skaparlusten. Så kommer det ny energi till "måstena".

AnJa sa...

Vad mysigt med den fina Anna-kontakten! Efter i morgon (då vi jobbar på midsommarfesten med ca 400 gäster) ska jag åxå göra avbrott i ett par månaders måsten. Jag ska sätta mig stilla i ett hörn och vänta på att skaparlusten anfaller :-)

Cecilia sa...

Du är nog viktig för henne...och hon betyder ju något särskilt för dig också. Härligt med sådana kontakter.
Ha en skön midsommar!