söndag 19 april 2015

Bodil Gustafsson och jag

Ett trevligt bokstöd hittade jag efter mycket letande, det är en present, men det kanske skulle vara användbart även här i huset. Särskilt söt tycker jag att den lilla fågeln högst upp är, så här  i vårtider. Köpt hos Nillas Handelsbod. Innan jag hittade denna fina present gjorde jag en beställning av något helt annat. Också en present..... Jag klargjorde både namn och adress, och så mobilnumret, för SMS-avisering, det är ju det bästa med mobilen...... Jag har faktiskt ingen egen, vi har en tillsammans...... Mycket romantiskt!! Fungerar oftast utmärkt.
Efter mycket väntande så kom det en liten rad på datorn, paketet var framme på utlämningsstället och att SMS-aviseringen misslyckats. To de???????????
Jag skrev upp de nummer som fanns och frågade på utlämningsstället. Inga paket med mitt namn, men däremot ett annat, med rätt form. Men utan rätt namn gick det inte. 

Så dök det upp en avi i postlådan, med ett frågetecken på. Adressen var rätt, men namnet, helt fel, Bodil Gustafsson skulle det väl ändå inte stå????
Jag tog med avin utlämningsstället och inget paket fick jag ut på det namnet, jag skulle ta kontakt med avsändare, och be dem ändra det. Sagt och gjort. Så gick det någon dag, och så kom en påminnelse! Paket, till Bodil Gustafsson!!  Nu hade det ändå lyckats, namnet var ändrat i datorn, och jag fick ut mitt paket, som hade legat på ort och ställe ganska länge.
 Så hade jag också beställt två böcker, den ena syns på bokstödet. De kom till min förra adress, på ett helt annat utlämningsställe. Många mil bort. Så det var bara att kontakta avsändaren och få det ändrat. De ställde villigt upp på det, men innan paketet kom fram hade fakturadatumet löpt ut..... Slutet gott, allting gott...
Men riktigt slut var det inte. Jag är ju rätt så ordentlig. Därför blev jag något brydd när jag fick en påminnelse om obetald faktura. Modell större. Med en dröjesmålsränta på 18%!!?? Från mitten på januari, räntekostnaden var 1.700, drygt.
Summa sumarum en liten nätt summa på 37.000, bara sådär.
Fast jag vet att jag har gjort rätt blev jag ändå helt brydd, och obekväm.
Fakturan hade fel nummer, men mitt namn, och samma faktureringsdatum. Jag hade precis sett på mitt kontoutdrag att den var betald, men med en annan summa.
Det var bara att ringa, och i andra änden får jag höra av den ekonomiansvarige att han nog gjort något fel...
To de???????
Vi har varit nära fjällen, och där fanns det både tussilago och snödroppar, så förtjusande att det är vår!!
Vårspunnet garn har det också blivit!

Inga kommentarer: