torsdag 5 november 2015

Nedklippt och Kulturarbete

Lin, det är Kultur! Det är svårt att få till rätt färger, och känslan syns inte alls. Linet har en slät och sval känsla. Den bruna randen är varpad och solvad varannan oblekt, varannan brun. Då får man en lätt tvärrandig effekt. Det rosa, och jag gillar inte rosa så mycket faktiskt, har en mjuk silverrosa nyans. SILVER-ROSA!!
 Lin-väven är nedklippt. Det blev en hel del av den rara väven. Det som skall bli handdukar har jag fållat för hand. Grövre lintow är svårt att få fina kanter med, det blir en mörkare ton på väven med oblekt lintow i inslaget. I handdukarna är det lingarn 16 som inslag. Och så lite rester som bildar rutor och ränder i väven.
 Mattväven har legat till sig, tre mattor har fått fransar. Denna går i höstfärger. En matta är vävd i bomullsgarn och trasor i ränderna. Den skymtar fram till vänster. Ett evigt knytande, men så roligt när det är klart.
 En annan med ljus botten och himmelsblå ränder.
 Två långa löpare och fyra  handdukar,
och så några disktrasor som väntar på tvätt. De skall zig-zagas med tät söm, jag fållar inte för det torkar långsammare. Det är så trevligt att se hur väven blir när den är klar! Mycket trevlig väv som sagt! Varp lingarn 16/2, lin i inslag, sked 50/10, 1 tr i solv, 2 tr i rör.
En naken vävstol i November, det går ju bara inte. Den kan ju bli kall.......
Måste varpa en liten varp!

2 kommentarer:

AnJa sa...

Det är så roligt att följa dina vävprojekt. Jag har en vävstol i lagårn. Nästan tur att jag inte har någon plats att sätta upp den :-). Jag gjorde några vävda fynd i ett gammalt skåp hemma hos Gubben min för några dagar sedan. Ska se om jag kan få in det på min blogg idag.

Magganmagi sa...

Å vad roligt att följa din vävning! Fina grejer du gör! Kram!