torsdag 24 augusti 2017

Skördetider Hej Hej

 Majrovor, överst i bild, de är så goda att knapra på, och att ha i sallad. Bladen får hönsen.
 Det var knappa 3 grader varmt i natt. Det känns BURR! Plockar in så mycket möjligt, gör örtsalt och fryser  in.
 KRASSEBLOMMOR! Jättegoda i örtsalt!
Jag får skylla mig själv. Intill hönsgården odlar jag kål, det har varit kålnät över och det rekommenderas varmt! Inga krumelurer i form av kålmal och kålfjärilar och allt vad det heter. Nu har det ju varit kallt också så vädret har varit för kål. Hönsen har fått kål sedan de kom ur äggen som små kycklingar, och nu när de får gå lite hur som helst så står, särskilt tupparna, där vid odlingarna och smider planer på hur de skall komma åt läckerheterna. Nu är säsongen snart slut så jag drar upp lite plantor nu och då så de får lite godis. Helt otroligt vad de gillar kål och potatis!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Majrova har jag bara smakat i falafel, kanske man kunde odla, också!

KataM sa...

Majrovor att gott, men mina är uppätna för länge sedan. Ska försöka att komma ihåg att så flera nästa år.

Så härligt att få vara höna hos dig. :-)

fale artut sa...

Jag sådde ganska glest, och gallrar och äter eftersom. De är finfina!