söndag 13 maj 2018

Vårtecken Extra Allt

 Tibasten  blommar. Den har giftiga bär men dem ser man nästan inte på hösten när de blir röda. Blommorna vill man ju bara äta med ögat, och visst är det effektfullt med de gröna små bladen högst upp?
 Blåsippornas färg är svårfångar, de är så vackra.
 Vitsipporna blommar, de kryper upp lite överallt. Myrorna är bra på att sprida frön.
 Tvättmaskinen går, och går, och träden grönskar med stor brådska.
 För några dagar sedan såg det ut så här nere vid båthuset.
 Välfylld älv!
 Här kommer vatten från bäcken som nästan var helt uttorkad förra sommaren.
 Vad har vi då här? Jo, när vi hade brutit is och var väldigt trötta, då kom inget vatten ur kranarna inne i huset. Jordfelsbrytaren hade slagit av strömmen till brunnshuset, vattnet stod över pumpen som är nästan tre meter ner. Vi öste med hink i början, men det rann till hela tiden, så mannen fick leta reda på sin pump, byta en packning och ta ner den. Trångt och bökigt, och så fick den sitta där med hjälp av ett spännband. För att få bort vattnet lade ut ut rännor, och sedan kopplade vi ihop två slangar som gör över den gamla vägen så kan vattnet rinna ner mot älven. Då man ju inte skall slösa med vatten fyllde vi vatten i baljor hinkar och tunnor. men det rinner till något så otroligt att det nu bara får rinna. Känns hemskt slösaktigt, vi kör tvättmaskinen också med det som skall vårtvättas.
 Mannens C som alltid är positiv sade att det är Högre Makter som hjälper oss så att vi får mera vatten. Kanske skall jag be om något annat nu? Åtminstone tacka ordentligt så kanske det lugnar sig lite?
Rejäla grejor behövs det. Vilka arrangemang.... Saven rinner också till i björkarna så nu tappar vi sav och fryser in, dessutom bakar jag matbröd med sav som vätska.

3 kommentarer:

AnJa sa...

Ja du Fale, för mycket och för lite skämmer allt sa min farmor ofta. Så vackra blombilder! Skönt att ha en positiv och händig man i huset. Här har vi förärats med total sommarvärme i flera dagar. Då gäller det att inte klaga (så att det hörs i alla fall) medan svetten strömmar över kroppen så fort man rör sig i trädgården. Snön for så man nästan såg det och humlen är redan en halvmeter hög. När började den växa? Det grönskar så det knakar. En härlig tid! Kram!

fale artut sa...

Kroppen verkar ha svårt att anpassa sig till det kalla och varma, naturen sprutar ju grönt medan vi blir varma och svettiga. Min mamma sade precis så, för mycket och för lite skämmer allt. Men, vi har inga skadade hus och rent och fint vatten i brunnen, även om det är att pumpa dygnet runt! Det ger sig nog så småningom.

Cecilia sa...

Så djupa färger på både toast och blåsippor, vackra bilder!
Vi försöka pumpa bort vatten som fastnat på ena sidan vägen eftersom röret under vägen kollapsat men det är mycket vatten naturen bjuder på!