lördag 11 februari 2012

Mera lamm och Märta-Stina-vantar

Flera lamm har det kommit igår och idag ,och fler är på gång. Här är ett tacklamm som nu är ett dygn gammalt, hon hoppar redan fyrfotahopp i boxen. Grå med vitt huvud, och tårar i ögonen ser det ut som. En grå prick på nosen har hon, lurvig och lugn. Mamma heter Bjällra och är en väldigt fin tös. Pappa, det är den vita baggen Winther med de vackra ögonen.
Man får ju slå knut på sig själv när man skall fotografera såna här små krabater, mammorna är i vägen, och så skall de ta sig en slurk och ljuset skall vi inte prata om.
Hennes bror är brun som mamma, och han utforskar redan matplatsen för fast föda!
Lilla, lilla, Lillen! En stor mörkgrå mamma fick världens minsta svarta bagglamm, men pigg är han så in i bänken. Väger nog inte fullt två kilo ens. Behöver ingen hjälp egentligen, men får värmelampa för jag är så blödig!
Här är det höst och den vita Vilja står bredvid Märta-Stina. Märta-Stina har fått sitt namn efter Märta-Stina Abrahamsdotter, och hennes vantar kan man sticka med hjälp av en fin beskrivning, om man går in här.
Jag tänkte att av hennes ull, fårets alltså, kan man säkert göra fina vantar! Hon är ofta med på bild och väldigt social, har små horn och mycket ull.
Moa, hon bestämmde sig också för att lamma idag. Här står hon nu och funderar ut vart det skall ske. Nu står hon i boxen och är väldigt nöjd kan jag säga! Hon var verkligen gigantisk! Hon är moster till vår Märta-Stina.
Lite nytt finns hos UllMaja

6 kommentarer:

Mia stickar sa...

Så mysigt med alla lamm!

TvåÄndsStickan sa...

åhhh jag blir så lammsjuk när jag ser dina bilder och jag har 7 v kvar innan det blir några här :-(.
Fantastiskt vad vacker det lilla tacklammet på översta bilden är - underbar!

AnJa sa...

Sååå härlig tid ni har framför er nu :-)

Gärdet sa...

Vilket härligt vårtecken! Sörjer lite att vi släppte på våra baggar så sent. Vi får vänta ända tills april, tur att du bjuder på lite lammbilder tills dess :)
Hur många tackor är det som ska lamma?

fale artut sa...

Vi har 50 tackor men kort period för betäckning, ca 1,5 månad, så jag gissar att ungefär 30-35 lammar. De flesta ungtackor lammar inte.

metamorphosis sa...

Åh, de är ju så söta att man smälter en smula...