torsdag 2 maj 2013

Att göra något vettigt

 Det kan vara många saker. Ibland måste man samla ihop sitt lilla jag när vardagen blir för mycket. Då spinner man en stund av ett av favorit-fårens ull, det här Flanellens milt ljusbruna ull. Det skall bli enfärgat Flanell-garn, och det får ta den tid det tar.
Ibland behöver man hängare till olika saker, men det är då hopplöst att hitta roliga nya hängare. Men man kan göra egna! En bit av en ek-skiva, som mannen tycker är så trevlig, och jag med för all del, och några gamla knoppar från Second hand. Bottenplattan är mjuk och len efter en kur med handöverfräsen och lite sandpapper. Sedan blev det linolja för färg och glans. Perfekt att ha väskor och annat viktigt på.
Så blir det lite stickat, just nu restgarnssockar. Kan ju hända att de blir klara före midsommar! Den tovade väskan av handspunnet "skräpgarn" visade sig vara mycket bra till stickningar, en "ta-och-gå-väska". Stor och lite stabbig, som en korg med handtag. Det blev ingen brasa här, det var alldeles för blåsigt. Men  det gick det också.

1 kommentar:

Anonym sa...

Så fin din tovade stickväska blev! Perfekt...och den andra praktiska lilla kassen, urläcker och somrig.
Tack för snäll kommentar :) Jodå, här stickas det en hel del, både för hand och maskin.
Ha en skön maj!
MarieeE/Knittermarie