torsdag 8 augusti 2013

Allmoge

 Dagens rapport från Ullriket består av det roliga i att skicka ullprov till Frankrike. Länge leve Allmogefåren! Det blir fler och fler som intresserar sig för ursprungliga djurraser och ull. Gäller nu att hitta fina lockar och packa med omsorg. Ullen skall skickas till The Spinning Shepherd, länk till höger.
Visst var det roligare när saker och ting pryddes av namn på tillverkare? Allmoge kan vara en gammal Morakniv bara för att det är Mora och Dalarna. Den är äldre, men kanske inte allmoge på riktigt. Denna har en böj, osäker på om den ha varit så från begynnelsen. Namn på bladet har den i alla fall. Jag tror jag får smälla dit namnlappar på lapptäckena..........
Ha en fin dag, fast här regnar det för tredje dagen på rad. Jag struntar i det och roar mig glatt med lite lockar och strykning!
Så snart jag har tagit fram foton på datorn skall jag visa en gammal sak som jag inte riktigt vet vad det är. Behöver alltså lite hjälp!

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Till Frankrike, det var inte illa! Jo, vi borde nog köpa mindre allmänt "ull-garn" och lägga oss vinn om att veta på vem ullen suttit. Och hur denne haft det i livet.

Eva sa...

Det var verkligen roligare med tillverkarnamn!
Och jag som nu ramlat tillbaka i stickträsket (mer eller mindre uppehåll ett antal år bl.a. pga leder) blir mer och mer nyfiken på garnernas urprung.
Och när jag nu rent allmänt är relativt miljömedveten så har annar än rena naturgarner blivit i princip bannlyst. Så jag fortsätter försöka lära och hitta.
Kul med Frankrike, att fler får upptäcka!

Ullemor sa...

Jag tycker absolut att du ska sätta namn och årtal på lapptäckena! Sånt blir väldigt intressant efter några år.
Ullemor