tisdag 6 augusti 2013

Skrubbar och skrubbar

 Vi har haft riktigt fint väder och mestadels vistats ute sista tiden. Mycket vatten går det till fåren, och symaskinen har fått luft. Det blev ett stort lapptäcke/filt till dotra som har donerat en del av tygerna för ändamålet. Den fodrades med vit fleece som hon också köpt in. Det gick hårt åt lapparna, ränderna har rutor i olika storlekar och det var riktigt roligt, och nu är det bara att skära nya. Dotra blev så glad så, även om det var för varmt att testa den.
Fåren förändras i solljuset. Färgerna är inte alls desamma. En hel del får och ullprat har det blivit, bland annat med en man från Holland som precis har köpt sina första får. Lycka till önskar jag honom, och han har faktiskt valt Värmlandsfår och behövde ha en bagge till sin flock. Många frågor blir det som nybliven fårägare. Och så fortsätter det, många frågor hela tiden. På så sätt kan man utvecklas, och det är ju roligt, vad man än håller på med.
Idag skrubbar jag verktyg inne eftersom det har regnat hela dagen. En del har jag inte så bra hum om vad det är, gamla fyndade verktyg från en annan tid. Ett verktyg tror jag har använts när man gjorde hål för pluggarna vid timring, dymlingar.
Inga bilder på det än. Ha de!

Inga kommentarer: