torsdag 10 oktober 2013

Gamla hus och stickning

 Jag stickar VISST! Men det syns visst inte...... En speciell present har jag i alla fall gjort, som är beställd av givaren. Bilder kommer snart!
Jag gillar hus! Så medan jag stickar tittar jag ibland på husmarknaden, och helst hus med själ och inte så nymodigt inredda.
När jag var liten hade vi en Linoleummatta i köket, en grön. Mamma tyckte att den var hemskt jobbig att torka, men dessvärre outslitlig. Hon fick en annan matta senare, men det är en annan historia.
Allting går igen, och nu kan man läsa massor om de gamla mattorna. Faktum är att de finns kvar i en del hus, helt i original. Det här huset är byggt på 1930-talet, och har fullt med skrubbar och inbyggd garderob som skulle kunna bli något med lite färg och tanke. Som den är nu blir det smul från muren på allting. Man kanske inte hade så mycket kläder att proppa in i sina garderober. Tapeten är inte gammal, men lite lagom gammeldags. Några trasmattor här så blir det säkert fint! Under mattan, som varken är limmad eller spikad, finns ett trägolv. Samma golv finns i garderoben. Trä är trevligt!
Vad skulle ni göra av ett sånt här rum? Det är lite roligt att fantisera....
Förra sommaren tittade jag på ett hus i Småland, ett fantastiskt fint torp. Huset fanns på Hemnet. Jag sparade några bilder som inspiration. Därför kände jag igen huset när det blev översvämning i området. Huset fanns med på bilder i nyheterna, och det var vatten högt upp under fönstren. Undrar hur det gick att sälja, och hur gick det med saneringen?
Ett hus att längta till, om man ägde det.

Ja, någon som vet vad detta är för små borrliknande saker? De är ca 7 cm långa, i blåsvart stål.
Världen är full av märkliga ting som behöver upptäckas! Tacksam för hjälp!

1 kommentar:

Lillemor sa...

Borrar för hobbybygge?