söndag 23 november 2014

Sjal av handspunnet garn


 
Av handspunnet entrådigt garn från Värmlandsfåren kan man göra sig en sjal. Har man ingen Värmlandsull kan man ta vad som helst, bara man känner för det. Jag har valt ull av mjukare sort, utan grova hår. Det är en salig blandning, tottspunnet, handfärgat, melerat, enfärgat, i alla nyanser som fåren har. Ökningar på mitten, 2 stycken med två maskor emellan, och en maska i varje kant, vartannat varv. Det är en enkel men bra modell för sånt garn som vill tala själv. Tvättad i ulltvättmedel, och rullad i handdukar, därefter torkad på den eminenta torkställningen som får vara med om allt möjligt. Nu är den runt en hals som behövde värmas.
Det stora mörkret är här, mörkt hela dagen. Det märks att människorna är sugna på advent, det smyger upp stjärnor och slingor lite här och var. I tvättstugan/duschen vill man ju ha lite ljus, men lysrör gick bort. Vår elektriker hittade denna lampa efter vår beskrivning/önskemål. Den sitter ovanpå skåpet, men sticker utanför, och ger bra allmänljus, plus att man ser ordentligt om man behöver det.
Igår fick jag nog... Laddade upp med julskivor, och spelade stämningsfullt när vi åt middag, bestående julkorv och rotmos, upplysta med tända värmeljus.

Inga kommentarer: