söndag 31 maj 2015

Försommarhelg med vävstol


 Årsmöte och morsdag, sol, åska och regn, det är en intensiv tid, försommaren. Mitt garnfynd i ull/silke hade samma färg som vårstjärnorna som i år går åt det lila-blå hållet.
 Gräslöken har blivit hur stor som helst och nu finns två lådor i frysen. Under ligger den första skörden av rabarber.
 Kungsängsliljorna får i år två klockor på samma stängel och är högre än någonsin.
 Rabarbern sprutar fram, om än sent, och jag har knipsat bort blomknopparna!
 Helt förtjusande knoppar på den gulbladiga flädern.
 Jag har fått en vävstol, sade yngsta dottern i telefon. Den var uppsatt och klar, men skulle nu flyttas. Oj, så länge sedan det var jag hade kontakt med en sådan. Med flera kloka människor till hjälp så fraktade vi hem den i delar, och satte ihop den igen.
Och nu är den på gång! Tant Ruts vävstol, tänk att den får vara med igen. Trasorna är hennes egna, och vad kan vara en bättre början då Tant Rut inte längre är ibland oss. Eller......?
En fin morsdag, och alla barnen var med på ett hörn. Tack!

4 kommentarer:

solängel sa...

Vilken härlig försommarhelg! Jag har två gamla vävstolar, i behov av lite omvårdnad (och ett renoverat rum till äldsta dottern så att jag får plats med en av dem i mitt arbetsrum...) men med en färdig mattvarp på den ena. Och så fick jag min mammas alla klippta trasmattor av pappa, flera kartonger fulla, som hon aldrig hann väva av... Nu ska de bli trasmattor här hos oss istället. <3

fale artut sa...

Det är de bästa mattorna, och vilka minnen de innehåller!! Så tvättar man med såpa så dofter det ljuvligt! Så roligt att de färdiga mattrasorna blir något nu, kärlek i varje inslag!

MrsUniversum sa...

Åh, härligt alltihopa, precis alltihopa!

fale artut sa...

Tack snälla Mrs Universum!