måndag 8 maj 2017

Sjöutsikt och lite återbruk

Vi lever ett liv i lyx och betalar inget extra för vår sjöutsikt. Det gör nog inte ont att vara höna och ha en sådan här utsikt. Det finns många sätt att spara miljön.
Jag brukar ta reda på alla papper med lite text på en sida och blank på den andra, adresslappar och följebrev av olika slag till exempel. Dessa klipper jag i bitar och använder som anteckningspapper. Det låter kanske inte så märkvärdigt, men är väldigt praktiskt. Sedan blir de eldtänne, alltså använda för att göra upp eld. Jag har frukt- och gröntpåsar lite överallt, alltså i handlarväskor och min blommiga blå, för återbruk när man handlar mera grönt. Och tygväskor finns också lite överallt så slipper man dra hem plast. Dessa skall bli fler.
Kaffe+ sump hamnar i lådor, komposter och rabatter, det är ju en sak som är lättare när man bor i hus.
Vaggan på äggkläckaren är nu avstängd, fem ägg är kvar, och spänningen stiger.

5 kommentarer:

Cecilia sa...

Precis sådär måste vi alla göra. På min skola kopierar vi 45000 papper varje månad, undrar om det står nödvändiga saker på allihop? Lite tveksam...

fale artut sa...

Vi har gjort det i flera år och vi använder en ansenlig mängd lappar till allting, det är enkelt men väldigt bra. Finlapparna är vikta och klippta, fullapparna är vikta och rivna.....

Ullemor sa...

Det där med att ta med plastpåsar till grönsaken - jag antar du menar dom där tunna man får i butiken - har jag tänkt på själv. Var alltså inte först med idén.... jag brukar numera säga nejtack till plastpåsar i butiker.

fale artut sa...

Ja, jag menar de där tunna påsarna, jag plockar ur alla frukter och grönsaker, och stoppar ner dem i tygpåsarna som vi använder jämt. Vi har några tygpåsar i bilen också. Med små fickor på som de där små plastpåsarna kan vara i. Många skrattar åt oss, men det bjuder vi på!

AnJa sa...

Jag jobbar hårt på att sluta köpa plastkassar och ta med mina egna. Men det är förbålt ofta de ligger kvar hemma...
Kuvert är perfekta att använda till inköpslistor och komihåglappar. Det har jag gjort i många år. Väntar med spänning på äggkläckningen :-).