onsdag 12 juli 2017

Nya strumpfötter, återbrukade strumpskaft

 Det är stoppat många gånger på dessa sockar. Snart mer stoppat än stickat!
 Dags att plocka fram sparade strumpskaft, och plocka upp maskor
Maskor upplockade på båda, fint återbruk!

9 kommentarer:

Fröken Slöjd sa...

Verkligen härligt återbruk!
Min mormor brukade göra just såhär - och någonstans har jag ärvda strumpskaft från henne. Själv har jag faktiskt också lagat och lagat och till slut stickat nya fötter på mina allra första egenstickade sockar - men det är länge sedan och de används inte längre. Det är ju så roligt att sticka sockar så det finns roligare att välja på i lådan. Kom just på att jag faktiskt har ett par tvåändsstickade sockar med hål någonstans som skulle må bra av ett par nya fötter eller iallafall nya hälar - undrar om jag kan hitta dem?
Hälsningar Fröken Slöjd

fale artut sa...

Tack! Det går massor av ullstrumpor här, och skaften är ju inte det roligaste, men om man får till bra strumpskaft. då är det en fröjd att återbruka. Mamma gjorde på detta viset, och jag har kvar några av hennes eminenta strumpskaft. Dessutom känns det som om man har stickat väldigt snabbt....!

englundskan sa...

Har du inte träffat stoppapparaten Perfekt, en helt underbar manick och det blir jättefina stoppningar med den. Här har min dotter skrivit om den på sin blogg

Annika Odelstav sa...

Strålande! Jag ska självklart sluta slänga hela strumpan!

fale artut sa...

englundskan: Stoppapparaten Perfekt, den har jag helt missat!! Tack för tips!
Annika O: Perfekt!!

Cecilia sa...

Jättebra, skaften blir ju inte slitna! Inte på samma sätt, och som du säger, det spar ju tid att man enbart behöver sticka foten!

christina sa...

Mor sa att hon förfotade strumpor när hon gjorde så.

fale artut sa...

Förfotade, vilket fantastiskt ord!!!

Fröken Slöjd sa...

Förfota är ett ord vi använder här också - Nordöstra Skåne. Finns till och med med i ett lexikon dock som Förföta - kanske egentligen är det det ord vi använder men jag vet inte säkert, ljud, bokstäver och stavning är inte mina områden. http://runeberg.org/dialektl/0192.html . Jag förstår heller inte riktigt de olika förkortningarna.
Men som sagt härligt att du gör det!
Det som var tvunget förr pga tid och materialtillgång då alla strumpor handstickades eller kanske vevades på strumpstickningsmaskin. Idag är det ju för de flesta som stickar strumpor kanske främst ett nöje men samtidigt är det möjligt för oss att minska vår enskilda belastning på jordklotet - och många bäckar små blir snart en stor å.
Mvh Fröken Slöjd