torsdag 1 februari 2018

Fascinerande vinter, draperad snö Så märkliga formationer det kan bli av snö på en gammal båthusvägg. Som om den vore upphängd på tork, som ett stycke linnetyg. Snön är upphängd på det gamla båthuset som hör till det ledsna huset. Det har fått en ansenlig lutning då det har sjunkit ner i ena hörnet. En del av takets plåtar har blåst av till stor sorg, och de ligger lite här och var runt byggnaden, som har varit bortglömd under lång tid. Men det är ju så häftigt, och kanske kan man rädda byggnaden, eller delar av den i alla fall.
Ovanför portarna har taket gett sig, på andra sidan har portarna fått stå lösa, uppställda mot väggen, och där kommer det in snö. Jag misstänker att man också har haft sitt hö här, det är en stor byggnad.
Rosa snö kan man se på andra sidan älven, i aftonrodnadens tid.
Vi skottar, och skottar, och kanske skall man passa på att njuta, för kanske får man inte uppleva det igen. Den fullständigt snödränkta vinter.1 kommentar:

AnJa sa...

Ja, snön kan verkligen vara vacker och oförutsägbar. Och eländig när det kommer för mycket på en gång. I dag är det strålande vackert här men lite för kallt för att vara ute länge.