måndag 12 mars 2018

Snö enligt lagerprincipen, SNÖFROSSERI!


 I vinter har vi haft Kallt, Kallare, och Kallast. Det kan man se på elräkningarna bland annat. Då får man klä sig enligt lager på lager-principen. Så ligger även snön. Här ett litet hus som har fått en snöspets.
 Det ledsna lilla huset, som man kan tro skulle rasa av snömassorna, det står kvar, och idag har vi haft snöfall hela långa dagen. Framför huset står en vedspis som inte mår så bra. Den har fått massor av lager med snö, fast de första har jag skottat bort.

 Det måste vara en Snömaräng!!
 När manskottar med slunga så ser man lagren tydligt.
 Här ligger snölagren ovanpå en container i blått.
 Snö i annan vinkel

Och vårt lilla brunnshus har snart försvunnit bakom drivorna.

6 kommentarer:

Katarina Möller sa...

Du milde, så mycket snö ni har! Vackert är det, men jag vill inte byta.

Mrs Universum sa...

Så trevligt med någon som gillar denna snörika vinter!!! Det är ju faktiskt så att snö isolerar. T ex om man skottar upp snö längs grunden, fast det behöver inte ni göra - den finns där ändå :-) Jag blir glad av bilderna, av denna fina vinter.

fale artut sa...

Tack!
Ja, man vet inte om man någonsin får uppleva det igen! Men det är tungsamt att skotta.........
Häftigt att uppleva i alla fall, och nu rasade det en skvätt snö från taket hörde jag!
Vi skottar runt grunden, man hade ju ingen aning om att det skulle bli sådana mängder med snö, helt otroligt.

Cecilia sa...

Ojojoj, så mycket snö! Vackert men nu får det gärna bli vår. I Gbg har vi ingen snö nu och solen börjar bli starkare men det ska bli kallt igen till helgen..,

AnJa sa...

Det som är glädjande förutom att se den vackra snön är att den försvinner förvånandsvärt snabbt när det väl blir värme. Även om man då rakt inte tror det nu när man tittar ut!

solängel sa...

Visst har det varit mycket snö att skotta i vinter, men jag tycker ändå att det varit ganska lindrigt, det har ju i stort sett bara kommit kallsnö, åtminstone här utanför Umeå. Hellre skottar jag 30 cm kall, lätt och fluffig snö än 10 cm tung blötsnö... 😉