torsdag 25 juni 2020

Grönska på kvisten och vimplar

 Grönska på kvisten, det är ju när man har en slant .....
Men det kan ju också vara Grönska På Kvisten, lagom till midsommar fanns både bönor, tomater, paprika, gurka och chili. Flera paprikor och chili har blivit röda, och det är inte vanligt här, särskilt inte i juni! Varmt, varmt har vi, och då är det gott med Skönt Grönt!
 Ett enkelt Tomathus står bakom huset, och där finns också aubergine modell mindre.
I det större växthuset står det bönor bland tomaterna och det är ganska pillrigt att leta dem i all grönska, även här finns lite bönor som inte har börjat blomma än.
 Två stycken har frukter, vilket aldrig har hänt förr! Blommorna är så vackra tycker jag!


Av ett par utslitna skogsarbetarbyxor och en huva från en arbetsjacka blev det ett Vimplar/

flaggspel, snedslå från lagret och knytband från huvan. Återbruk som ger färg åt infarten! Fläkten är på så då fladdrar det till i både gardiner och vimplar! Vita gardiner har sytts för att skydda mot värmen från morgonsolen.
 Vattennivån i Indalsälven här hos oss är fruktansvärt hög.

3 kommentarer:

Cecilia sa...

Bortsett från vitlök så är hittills tomater från frön jag fått av dig årets stora hit! Två knubbiga, fina plantor, knökfulla med små orangea tomater.
Härligt med vita simmargardiner, som fladdrar.

Cecilia sa...

Äh, sommargardiner ska det vara!

AnJa sa...

Du är så himla påhittig! Vi har fått många gurkor men nu har det helt stannat av. Och några gula tomater på en planta jag fick av en vän. Alla andra tomater blommar friskt och ger kart men de blir ju aldrig vuxna och röda!