måndag 6 november 2023

Vad gör människan???

Ja i dessa tider kan man märka att människan har väldigt olika syn på saker och olika sätt att hantera saker på........

Just denna människa har odlat o rensat efter bästa förmåga, och försökt få lite ordning i oredan som inte blev bättre av att vi tog hem en massa saker från Grannen som efter en intensiv raid av rörmokare och elektriker blev klart och efter en del övervägande uthyrt vilket inte var planerat. Vi hade tvärt om lagt det lite på is för att ta nya tag nästa år. En väldigt säregen sommar som kålen gillade skarpt, förutom Broccolon, som är från Italien och vill ha sol o värme. Den blev meterhög i bladen men hade de minsta små huvuden man kan se utan förstoringsglas. De fick ändå komma in efter idogt letande bland bladen.

Rödbetorna blev inget, en del sorters solrosor stod fina och blommade länge och en del finsorter gav upp i allt regn och fukt och såg ut som bruna och  brutna soldater. Heder åt dem alla!

Man kan säga att utsädet behöver sorteras. Som man skulle vilja göra med vissa makthavare, och satsa på de som utvecklas och vill bli något fast villkoren är utmanande.

Jag använder det som finns, lappar o lagar, stickar, tänker mycket på alla nära o kära så finns de hos mig fast på avstånd i alla fall.

Ja, och så händer det lustifikationer precis som vanligt....

Skulle värma korv till pärstampan av egenodlad potatis och tog lite salt i vattnet för att lyxa till det...

Glömde kastrullen på spisen och set såg ut som rent vatten, inget konstigt alls.

Senare skulle jag göra en mugg med te, vattnet var varmt och upphällt i mugg.

Det på påse förvarade teet fylldes i tesil, det fick dra en rejäl stund för att riktigt suga ur allt, här skall inte slösas!

Tog en klunk, och vad Fagerlund, hur kan det smaka Buljong?????????

Ja, det kan man undra!


 

2 kommentarer:

Anja sa...

Kul att höra om ditt odlingsår. Kanske blir det en sammanfattning hos mig åxå :-). Mest lättnad att det är över. Får vi nu bara loss gräsklipparna, jordfräsen, kärran och diverse annat kul från isen och snön och får in det nånstans i alla överfulla förråd kanske man hinner koppla av ett par dagar innan julmat och julbak börjar. Överraskande smak på det teet! Det dummaste jag gjort på sistone var - jag hade tre gubbar vid bordet som väntade på maten - att sila såsen genom silen utan att ha kastrullen under... Rakt ner i vasken... Nåja, det var påssås så påt igen. Kram!

Doris Eriksson sa...

Alltid lika kul att läsa det du skriver. Och intressant.