torsdag 6 september 2012

Dagens Goda Gärning

 I morse ringde telefonen med många och långa signaler! Man kan nästan höra vid vissa påringningar att det är något AKUT! Grannen hade fått ett rådjur i fårstängslet och det är inte lätt att fixa själv. Som tur är behövs ingen ström på nätet, det är mycket stressande för djur som har fastnat. Kunde vi komma och hjälpa? Ja, såklart! I väg det bar på cykel, för Fale har blivit med cykel också nu i sommar, en RÖD, för det är bra för nerver och humör. Cykelkorgen kom flera veckor efteråt, och det är inte klokt, den som sålde cykeln var en av mina "gamla" barnmorskor! Ett kärt återseende. Det är  något visst med en riktig barnmorska! Så mycket Liv och Närhet! Det går fort att ta sig fram till nödställda med cykel, tänk bara på den fina serien om barnmorskorna i England för ett tag sedan. Fantastiskt.
Nu var det ju ingen förlossning precis, men ett pånyttfött rådjur är ju också fantastiskt. Hon hade fastnat i "huvudändan", och när vi kom var hon lite lugnare. Man får passa sig för klövar och ben!  Mannen tog sig till huvudänden och jag gick bakom och satte mig på för att hålla henne lugn och stilla. Helt stilla blev hon och mannen fick lös nätet fort som blixten och jag kunde faktiskt inte låta bli att klappa om henne lite innan jag lättade på baken så att hon kunde springa iväg. Jag har klappat ett Rådjur! Sedan satte vi tillbaka stänslet som var nedrivet och de snälla fåren som går där med sin stora hästkompis skötte sig utmärkt! Tänk om de hade gått ut! Det är en härlig flock, tre Värmlandsfår och en jättestor häst, helt oskiljaktiga!
På bilden är den fina rosen Maiden´s Blush, som jag har fått av Tant Kofta och Torprosen under ett oförglömligt besök. Nyregnad, men med några fina strålar av höstsol som lyser upp dess tillvaro.
I vår närhet finns en sådan här Kökspall. Den är hel och fin, och RÖD! En dag satt jag på den vid ett fönster med fin utsikt och skulle sticka. Huvvaligen så kall jag blev om "ompan"! Jag måste faktiskt göra något åt det!

8 kommentarer:

MarieE sa...

Vilken fin berättelse, man blir både rörd och glad.

solängel sa...

Vilken tur för rådjuret. En vinter, för nästan 20 år sedan, hade vi ett rådjur på besök i lagårn. Mycket djup och lös snö hade gjort den lilla rågeten totalt utmattad, så hon låg i vägkanten. Hon fick vila upp sig inomhus några veckor, tills snön började töa bort, sedan sprang hon ut till sin bror igen, som hade hållt sig i närheten hela tiden.

Sunna sa...

en del möten är så där magiska att man sparar dom långt inne och tar fram dom en tråkig dag

AnJa sa...

Härlig historia. Vilken tur att ni fick syn på det och kunde hjälpa det loss! Ska bli kul att se vad du gör med pallen :-)

frisky frog sa...

Fin pall! Ser ut som en äkta AWAB-pall. Anderstorps Werkstad AB. Jag jobbade där på 80-talet och har svetsat ett antal...
Häftig råddjurshistoria!!

Fröken Pyssel sa...

Åh vilken fin berättelse. Lilla lilla rådjuret <3 Blir helt tårögd.

Mia stickar sa...

JAg ser framför mig dig i full fart på cykeln i den nya TV-serien "Fale kan komma"! Du vet som serien, Doktorn kan komma som gick förr! VIlken tur för lilla rådjuret att du fanns!

fale artut sa...

Tack! Haha, det hade ALDRIG gått utan mannen.......Bra teamwork får man säga, och ett fantastiskt roligt resultat! Men Bästa Mia, det var en jätterolig liknelse, jag tackar extra för det!