fredag 28 december 2012

Lovikkarester och en mystisk en

 Sov som en liten GIIIS i natt och vaknade till en helt vit värld! Fullständigt insnöad! Vi hade en del snö igår också, säkert fyra dm i alla fall. Så vinter på riktigt var det redan då. I morse var hela den inbyggda bron vit, dörrarna till fårens boningar fick skottas fram, rivaren full av snö, hela den inbyggda gången till ullförråd/garage var översnöat och allt som förvaras där, vedklyven helt översnöad, snyft! Mannen hittade inte sopen till traktorn och skyllde snabbt på sin lilla GIIIS, men jag var faktiskt, för ovanlighetens skull, oskyldig. Den var översnöad som allt annat. Inne i vedboden var det fullt av snö fast vi har vindnät på insidan glespanelen. Spröjsarna på fönstren har blivit väldigt breda och fönstren i övrigt väldigt små, några helt igensnöade av snö på drift i vinden. Lilla morgonpasset blev drygt, och brytpinnen på snöslungan gick av, den ville inte alls ha så mycket jobb.
Håhåjaja, nu är ordningen återställd i alla fall! Restgarner är kul! Ger plats för mera garn också.....Snabbstickning efter en sen önskan. Ingen nedvikt krage, bara en markering med aviga varv. Ombréfärgade blå rester, en väldigt liten snutt mörkgrå, blev ett varv på båda vantarna, och så ljusgrått. Ruggade i halvtorrt tillstånd både på in- och utsida.
 Ägaren blev fale nöjd!
Det här ser ont ut! Det har varit många olyckor i trafiken denna vinter, undrar vad denna har varit ute för?????? Och vad är det?

2 kommentarer:

AnJa sa...

Kan det vara en sån där lurvstövel?? Såg just på vädret på tv att ni kommer att få ännu mer snö. Här är nu -20 men ska tydligen bli ett par plusgrader i morgon. Jag tycker att det kan få vara någon mittemellan dessa två, men ingen verkar lyssna på mig. Räcker 100 g om jag struntar i uppviket?

fale artut sa...

Beror på storleken förstås... Till barnstorlek, men knappast till vuxen. Här är det snöstorm!