söndag 8 september 2013

Septemberhelg

 Det har kommit små gula prickar i Jämtland! I vattnet, på gräsmattan, och lite varstans. Ändå är det varmt som den finaste sommardag. På promenaden igår, med yngsta dotra i sällskap, hittade vi en trappa ned mot en liten bäck. Där har man finurligt lett vattnet i en slang och i bron över bäcken har man gjort ett hål, lagom för en hink. Där kan man hämta vatten. Om man tittar noga se man en hjälpplanka på sniskan att sätta sin spann på. Sådana fynd är mycket trivsamma.
 Gamla lås är förtjusande att återbruka. Som små rosenknoppar ser detta ut. Ett fyrkantigt vred är inte så vanligt vad jag vet. Putsat och i skick som nytt, med lite kärleksfull hjälp och gamla reservdelar.
 Handtaget går i samma stil, det har suttit på en dörr till hönshuset, men var värt ett nytt liv.
Lingonen är många i år, och jag har nog gjort i alla fall 20 rejäla burkar med sylt av geléig karaktär, precis som mamma kokade sin.
En av rabarbertuvorna har fortfarande sommar och man kan  skörda finfin rabarber på den. Det har jag aldrig varit med om förr! De andra är knappt skönjbara, de har vissnat ned och väntar på nästa vår.

Inga kommentarer: