tisdag 9 september 2014

Höst och hyllor

 Höstens färger är mättade och varma, jag gillar det. Ringblommorna har fått fart igen efter den heta och torra perioden. Den längst fram är bara helt oemotståndlig.
 Årets morötter har många färger, de förbereds här för torkning. De har växt i odlingslådor, gjorda av virke från en ytterpanel. Det blev lyckat, vi visste inte riktigt var vi skulle sätta dem. En rejäl laddning står kvar i marken, de växer på friland och har mått väldigt bra i sommar. Det ser ut som en djungel fast jag har gallrat två gånger. En liten del torkas för att ha i händelse av strömavbrott eller utflykter, resten hamnar i jordkällaren. Potatismoset blev alldeles GYLLENE med gula morötter i. Jag brukar ofta slänga i lite morot i potatiskoket, det blir så färgglatt och gott. Om man har skalat potatisen alltså, annars är det inte så lyckat.....
På den lilla toaletten ser det numera ut ungefär så här. Hyllor, hängare och skåp av lagom djup modell. Det skall ju inte kännas instängt och som de kommer emot en när man går in. Det har fungerat riktigt bra, och vi kör vidare på den linjen. Det är väldigt svårt att fota så små utrymmen. Idag regnar det lite fint, lingonsylten från gårdagens plockning runt huset är klar, och ett lyxigt paket har ankommit. Hämtades i traktorskopa uppe vid vägen minsann. Mmmmmmm, det blir SÅ spännande!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Inlägget andas om det goda livet.
Underbara ringblommor, det ska jag ha nästa sommar!