torsdag 16 oktober 2014

Mera ull åt folket!

 Det börjar bli kallare, och något att värma händerna med behövs. Barnbarnet L har fått hål på sin ena vante, och det var ju perfekt för en sticksugen mormor. Handspunnet garn, av olika sorters ull från provbitar som jag har fått. Det är mysigt att sitta inne med en stickning, lite roliga böcker att kika i och något varmt att dricka. Den trasiga vanten skall naturligtvis lagas.
 Tummarna blev grönmelerade på båda. De är tvättade och redan hos sin ägare, som nyss har fyllt 7 år. Det är trevligt med barn som vill ha värmande ull!!
 Ett skafferi behöver en dörr.....Med ett udda mått, 70 * 180 cm, på ett ungefär. Vi hittade en dörr i ett förråd, en fin spegeldörr.  Den passade, men inga gångjärn fanns. I gamla hus vill det gärna luta åt olika håll, så även här. Lite pusslande med virke så blir det lagom tätt, och så färg på det. Speglarna på dörren är inte lika på båda sidor såg vi när vi hade satt fast den. Om man tittar noga så ser man att plåten med nyckelhålet har samma mönster som handtaget.
Handtaget är ljuvligt, återbrukat från den gamla ytterdörren, Bara smort, blev som nytt. Näst intill svart, då blev det svarta "smidda" gångjärn till dörren.

Inga kommentarer: