måndag 13 juli 2015

I växthuset händer det saker

 Det går stadigt framåt i växthuset. Nu har plantorna fått lämna höskullen och komma på sin rätta plats. En låda är klar och där står tomater av sorten Tiny Tim.Vindnätet är genomskinligt.
 Fönstren är delvis från ett hus som mannen har renoverat förut, och en del kommer härifrån. De har fått lite nytt kitt med linolja. Butiksägaren  menade att ingen använder det längre, Men nu har vi bevisat motsatsen. Några av fönstren var målade med blå akrylatfärg. Den har legat som ett plastlock på virket. Det såg fint ut på utsidan, men under var det fuktigt och släpper i stora sjok när man petar. Vi får se över det också när det blir mera tid.Det har i alla fall fått andningshål....
 Termometer med fåglar, hasp och handtag på den nygjorda dörren. Hyllor med via detaljer från överblivna lister.
 På fina butiken med växter köpte jag ett Citronträd, med hjälp av dotter och barnbarn. Regnet öste ner, Perfekt om man vill att alla rutor skall imma igen......... Trevligt var det i alla fall. Så underbart det doftar i växthuset av de små vita blommorna som gjorde oss gula på näsan!
Två sorters paprika har jag sått, den ena är tidigare och har redan små paprikor på gång.

5 kommentarer:

Lappeklipp sa...

Ser härligt ut med växterna i sitt nya hem. Kommer citronträdet att klara sej över vintern?
Sommarhälsningar från Finland

Cecilia sa...

Så härligt, ett uterum för människor och innerum för växter.
Nä, folk kittar inte och gör de det så finns det säkert plastfusk att använda som spricker och trillar bort vid första köldknäpp. Beprövade metoder och material ska det vara! Och gamla fönster förtjänar respekt!

fale artut sa...

Det fanns ju "stress-kitt" som torkar fortare, i plasttub för spruta. När man har använt den en gång så torkar säkert resten ihop.

fale artut sa...

Citronträd kan överleva om de står ljust och svalt, 10 - 12 grader. Ju varmare man har, desto ljusare skall det vara. Jag planerar en plats med inte över 18, och extra ljus. Vi får hålla tummarna.

metamorphosis sa...

Så härligt det ser ut att bli! Heja!