torsdag 23 juli 2015

Växthus och spännband

En odlingslåda till är klar,  två lådor med zucchini har fått flytta in i värmen. På den ena står det Nitroglycerin! Borde ju växa som 17 i den! Det mesta av virket är målat med Järnvitriol och vatten, en gnutta diskmedel och lite grå bets. Enkelt och billigt!
 Tavlan med koppar satt inne i huset förut, och badrumsspegeln satt på det numera rivna dasset. Dass är en bra sak, men det satt utanpå skjulet som hade släppt från väggen, det gick inte att rädda. Spegelglaset är lite matt, men man ser ändå fönster och växter i glaset. Skåpet är från Svedbergs och heter Holger, bara en sån sak! Där inne är det frön, värmeljus, glasspinnar i trä för märkning av sådder, tändstickor med mera.
 Jag spolade garn i en förfärlig arbetsställning. Mannen kom på att det gick att jullra upp den blå pallen på en bred, platt stol, så att spolmaskinen kom upp sig lite. Något vi har lärt oss är att spännband, det är fina grejor! Vi spände fast den fina blå pallen med två blå spännband, och sedan spolade jag en hel hög med spolar. Det är gamla trassliga spolar som följde med vävstolen som återvinns.

1 kommentar:

AnJa sa...

Hej! Sitter och läser ikapp efter en vecka i Bergslagen. Smällvedel låter ju himla spännande! Här i byn finns det vita blåklockor på ett par ställen. Tror det är ganska ovanligt. Förr pratade min faster om att vita näckrosor var mycket sällsynt. Nu på vägen ner såg vi två sjöar fulla med vita näckrosor så de har kanske kommit igen? Ditt växthus ser fantastiskt ut. Ger mig en VILL ÅXÅ HA känsla :-).