tisdag 22 november 2016

Jordärtskockor, filtväv och köpstopp

 Nu ser jag hur stora skockorna är! De har klarat sig hur fint som helst i jordkällaren. Dessa skrubbades och ugnsbakades på 175 grader, åts med smör och örtsalt av egen tillverkning.
 Filten vävdes i tuskaft, och inslaget är grövre än filtgarnet i varpen, tvåtrådigt garn från de egna fåren, i olika nyanser.
 Den blev tätare efter tvätt och knådning, och lite ullig. man kan borsta den medan den är fuktig men det har jag inte gjort. På bilderna är den fortfarande otvättad.
Hrm...... Mannen tycker att mitt garnlager är oändligt....!! Jag förstår inte vad han menar? Ett litet KÖPSTOPP har jag, det skall vara något väldigt speciellt, som fint alpackagarn till varp till exempel.
Men så kom jag på att jag kan använda hjärnan, för om jag har Köpstopp på GARN, så får jag väl köpa lite fibrer? Jag har köpt lite hår av alpacka på Tradera! Det skall blandas med ull som på bilden.

2 kommentarer:

Cecilia sa...

En sådan delikatess! Blev riktigt hungrig här på kvällskvisten.
Jag vill hemskt gärna återställa den gamla jorkällaren vid stugan, bra förvaring, oberoende av el. Och så fylla med potatis och andra rotfrukter!

AnJa sa...

Det finns inget som heter för mycket garn och ull! Hälsa Gubben din det :-). Dina disktrasor är suveräna! Köper gärna ett par till!