onsdag 2 november 2016

Men så konstigt allt blev.....

 Jag fotar i FÄRG så att jag har något att titta på under vintern. Barnbarnet L har varit här några dagar och i förrgår spankulerade under mycket filosoferande och tog en busig väg hem. Där var gräset långt, och många grenar och nedförslut. Eller nedförsbacke. Ganska kallt, runt noll och fuktigt. Jag hade glömt att ta av mig glasögonen i hastigheten. Plötsligt tyckte jag att hela världen var snurrig, det var sig inte alls likt! Snälla L stannade upp, han hade en burk som vi hittat och jag hade en stor blå plast med löv och annat som vi plockat upp, vi gillar inte nedskräpning. jag lade ner plasten och han lade ner burken och så tänkte jag att va Fagerlund, är det något FEL på ögonen? Så tog jag av glasögonen, med bågar av metall, blå är de också. Då blev det mycket bättre. Jaha, tänkte jag, då är det glasögonen, och körde fingret genom hålet där det vänstra glaset hade suttit.
 Men Herre min je, hur skall vi hitta glaset i grå dager och skumrask, och långgräs, och UTAN GLASÖGON! Jag frågade barnbarnet om han ville vara hjälpreda, och så gick vi försiktigt tillbaka och försökte hitta samma spår som vi gått. Man kan ju lätt trampa på saker som inte syns så bra, och glas mitt i naturen syns inte något vidare......Och tro det eller ej, men plötsligt låg det där, och lyckan kanske inte var fullständig, men bra nära! Så kunde vi fortsätta hemåt med våra "fynd" plus mina glasögon som jag bar i ena näven.Ovan är en härva nyspunnet garn av Merino, entrådigt.
Snål som jag är klämmer jag tandkrämstuberna, och andra tuber också, till oigenkännlighet, och mannen säger att jag har polygriper till fingrar. Nu senast kom jag på att jag skruvar av korken, och då blev jag lite lagom lömsk, för nog räcker det med en "topp" på tandkrämen? Och en lite lagom kork? Här är det en extra topp, extra tjock också, och då går det inte alls att få ut tandkrämen så bra, plus att det blir en okristlig massa skräp i onödan, som kräver energi i tillverkning, som är fullständigt onödig. Plus att det blir onödigt mycket tandkräm i soporna. Nu letar jag bra tandkräm som är miljömärkt, för det talade de om på lokalradion, tack för det. Jag tycker att det är trevligt att komma på fler saker att göra på enkelt sätt som bidrar till en bättre miljö. Nu när jag blev lite lömsk blev jag också varm och värmer upp det lilla rum jag sitter i, och det spar energi på ett trevligt sätt. Det finns en mening med allt, fast det kan vara svårt att se när man är mitt i det hela.

5 kommentarer:

KataM sa...

Jag försöker få bort så mycket "otäckheter" som möjligt i mina hygienprodukter. Jag använder Zendium Classic, som är svanen-märkt. Dessutom är det inte allt för besvärligt att tömma tuben till sista klicken. Det kanske kan vara ett tips.

Cecilia sa...

Klurigt med ett glas borta,mkan tänka mig att det blev lite yrsel!
Alltså, förpackningar...
Det finns en salva som kan köpas i pump eller tub och pumpförpackningen är gjord för att snuva folk på salva. Jag vet för jag har med hjälp av såg öppnat och tittat efter hur mycket som är kvar när pumpen slutar pumpa. Tuber klipper jag skoningslöst upp. Den bortklippta toppen kan sedan träs på nedre delen som lock för det finns alltid till mer än en gång i en uppklippt tub! Vissa schampoflaskor går locket inte att skruva av, lurendrejeri det med. Bah!

KataM sa...

Nu måste jag kommentera Cecilias kommentar. Jag retar mig också på de där schampoflaskorna, men jag har överlistat dem. :-) Jag häller i vatten, det går fast hålet är litet, och skakar runt. Sedan har jag till en schamponering till. Det blir en väldigt vattning lösning, men håret blir rent ändå. Vilket, slår det mig nu, antyder att man kan ta mycket mindre schampo än man tror när man har den outspädda varan. Ännu ett sätt att spara både miljö och plånbok.

fale artut sa...

Diskmedel gör vi så med, häller vatten i flaskan, och schampo också. När jag hade hund blandade jag schampo och vatten, kanske skulle göra det själv också, jag tycker ibland att det verkar onödigt starkt, och schampo använder jag aldrig till ullgarn. Bra med tips, tack för det!

AnJa sa...

Ja, det är verkligen irriterade med alla salvor och tuber där man inte får ut allt! Vilken otrolig tur att ni hittade det ena ögat!