söndag 13 november 2016

Mormors skåp


 Detta skåp kommer från min mormor och morfar. Mamma ärvde det och det hamnade i ett uthus hos min far och mor. I "Bungaloven" har det fått tjäna som förvaring för koppar och annat som inte rymdes inne i huset. Ärvda saker och annat som ändå ville sparas. Plankorna på baksidan är runt 30 cm breda. Det är hopfogat med träpluggar, och gångjärnen är bytta. Jag har skurat det med såpa på alla håll och kanter där det är trärent, det har nog stått i ett fuktigare uthus hos min mormor och morfar och var lite "ankommet". Det är ganska grovt i formerna, och färgen har ränder efter penseldragen. Knopparna är olika stora och någon nyckel till de två låsen finns inte, det ena låset, på dörren, är borttaget. Det har nog rostat ihop. Lådorna har handtag av mässing som jag har rengjort.
 Ankommet har det blivit där de gamla gångjärnen har suttit. Vi har inte bytt något och jag vet inte när det har blivit gjort.


Kan hända att det har haft en annan färg förut, eller är det "grundfärg"?
Hyllorna är helt raka och alla är lika breda. Om någon kan mera om gamla skåp så tar jag tacksamt emot information!
Det väger BLY och är helt i trä. När vi skulle flytta skåpet hit fick vi bygga en "ramp" från vår förra bro till släpvagnen, och vi drog det på trasmattor inne i huset. När skåpet skulle in fick mannens grabbar C och P förbarma sig IGEN, och vi tog in det via vardagsrummet. Då var det rundgång i huset, nu har vi satt ett gigantiskt skåp för den ena dörren.

6 kommentarer:

Cecilia sa...

Säkert värt allt arbete, tänk ändå, mormor och morfar! Vi har ett litet skåp som varit makens föräldrars, det fick ny plats denna helg och det är tur att det är litet, för det är också massivt trä, Robust konstruktion.

MrsUniversum sa...

Ett riktigt härligt bra-att-ha-skåp.

Magganmagi sa...

Åh vilket underbart skåp!! Så fint att ni inte gjort något med det, "förbättrat". Häftig profilbild du har också! Den månen!

AnJa sa...

En sådan fin juvel! Tänk så mycket historia det finns i ett sådant gammalt skåp!

AnJa sa...

Är det förresten supermånen du har tagit en sån fin bild av? Här är det mulet både i går och idag så vi får nog inte se den.

fale artut sa...

Supermånen är det! Men jag har ju bara min Nicon Coolpix S510