måndag 6 februari 2017

Vitlök!

Vi äter ganska mycket vitlök, och har ofta egenodlad sådan. Vi hackar den oftast, men de är inte så roliga att skala. Det är då jag tar fram den, min lilla träbit! Med ett stadigt tag fattar man den på sidan, den med pinnen som sticker upp, och så daskar man till vitlöken som ligger oskyldigt på skärbrädan. Sedan är den lätt att skala! I julklapp fick jag fin olivolja från Italien. Den används bara till "fint". Som att marinera torkade tomater i, tillsammans med den hackade vitlöken och en liten skvätt pressad ekologisk citron.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Det hade jag aldrig kunnat gissa! Mina tankar handlade mest om textila ting men det hade inte hjälpt om du sagt att det var i köket ellwr matlagningen! Listigt, för det är pilligt att skala. Fin vitlök har ni, det vet jag för jag har ju fått prova!

KataM sa...

Å, så fiffigt! Själv har jag ett inköpt redskap för samma sak; ett silikonrör som man lägger vitlöksklyftan i. Sedan lägger man handen på och rullar fram och tillbaka ett par gånger, så är skalet borta.Funkar jättebra, men din lösning var ju mycket roligare.

fale artut sa...

Man får också utlopp för eventuella agressioner....... och en ren naturprodukt, det är en bit virke från något snickeriarbete.

AnJa sa...

Så praktiskt! Hade heller aldrig kunnat gissa mig till det. Jag älskar vitlök och använder det ofta. Gubben min är inte lika förtjust men han börjar vänja sig :-).