måndag 3 juli 2017

Blommig mat

 Stekt Zucchini, och stekta Zucchiniblommor, det är BLOMMIG mat. Blommorna doppas i en smet med två dl mjöl, ett ägg och sist tillsätter man knappt 2 dl vätska, öl, vin, vatten, till en tjock "pannkakssmet". Krydda vid stekning, som i mitt fall gjordes i smör och olivolja. Kryddade gjorde jag med örtsalt och peppar.
UTELUNCH! HEMMAVID!
 I stekpannan!
 Ser nästan ut som stekt fisk..... Oväntat gott!
Stekta, dubbelpanerade, tomatskivor. kryddade med salt och peppar. Panko och vetemjöl som panering. Stekta i olja och smör.
Tomatsorten heter Oranze och den största vägde 110 gram.

3 kommentarer:

MrsUniversum sa...

jag vet ju att friterade zucchiniblommor är gott efter att ha ätit det i Italien. Men när jag själv försökt har det smakat riktigt illa. Så kan det gå. Trevligt när man lyckas som du gjort :-)

Cecilia sa...

Åh, nu börjar den här tiden när ni som har mer trädgård visar hur goda saker man kan äta! Lite mindre avis iår eftersom vi faktiskt är igång nu, äntligen! Lite grand!

AnJa sa...

Det där såg jättegott ut!