måndag 9 oktober 2017

Saker som inte finns, men finns ändå

 Vad har vi nu här?  Vår eminenta vedspis ville ha nytt tegel. Jag kollade och beställde, en hel sats så att allt är nytt inuti. Skrev dessutom och talade om alla detaljer så att det skulle bli rätt. Det är skönt med en brasa nu i kyliga oktober.........
 Paketet kom, tungt var det, och mannen hämtade det uppe vid vägen i en skottkärra. Härligt!!
Ja, så skulle allt det gamla bort. En del var bara smul. Förnämligt nog hade en klok människa skickat med en beskrivning på byte av teglet. Vilket slit! Hur skall det gå? Kanske så? Nä. Det är något som är fel. Ringde en expert, han skulle titta in när han hade tid. Kollade på bitarna, tittade på datorn, en bit såg inte ut som den skulle. Ringde till leverantören, de skickade en ny bit, som skall passa bättre.
Nya biten kom, fort, nytt jobbigt försök, men den hade vi redan!! Ringde leverantören, som ringde upp igen senare. Han ville ha bild och nummer på biten på bild.
 Den finns inte sade han. ??????? Men den sitter ju där, och den fanns i paketet från er. Men den har vi inte.......?????!!! Den är  FEL. Ja, sade jag, den som fattas skall se ut som en pusselbit!
Nu har följetongen tagit slut, bitarna är på plats, men så här i efterhand hade nog varit mindre jobb och mindre städning med en ny spis. Kanske snabbare också.
Som belöning efter allt stök fick vi en fin stund vid en sjö i västra Jämtland.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Krångligt, men ändå, när det ordnade sig till slut så blir ju varje brasa en liten påminnelse om att ni löste det och att allt gick bra! En utflykt var ni absolut värda!