onsdag 6 juni 2018

När det är svalt och blåsigt, svettigt värre

 Bakom ladugården som skall bli någon typ av boende/hobbyutrymme finns en mur där det har varit kashus och dass. Där fanns snåriga hallon och småbjörkar, blandat med nässlor. Träden drogs upp med hjälp av spik, spännband och traktor. Där har vi grävt ur det som var kvar plus sånt som någon har tippat dit i modernare tid. Vi hittade plankor, bitar av plast, skärvor av keramik, flaskor och spån.
 I botten är det en gjuten platta som är lägst i mitten. Det var ett riktigt STORBJÄRR att tömma, men nu är det gjort. Ett berg av förmultnat material som går fint att odla i har vi nu. Svettigt blev det, ingen blåst där nere i bunkern, men väldigt få mygg vilket var skönt. Ett dass har stått på sidan, byggt av diverse material, men det har rivits och är nu lastat för frakt till den sista anhalten, återvinning för värme.
TILL bryggerierna finns inte mer. Någon som minns "Säg TILL om öl"? En av fem funna flaskor, övriga utan etikett, olika färger och storlekar. Diskade och får bli blickfång någonstans.

2 kommentarer:

AnJa sa...

Minns uttrycket en TILL tack! Vad ni är ihärdiga med att få det fint runt er! Risken finns att vi passerar er i sommar med husbilen. Vill gärna hälsa på mellansonen i Östersund. Då kanske vi kan få ses IRL :-).

Cecilia sa...

Storbjärr var nytt för mig liksom TILL.
Hade gärna varit med och fyndat, spännande med sånt som slängts bort.