onsdag 5 september 2018

Höstfägring

 Så mycket svamp har jag nog aldrig sett! Man undrar vad alla kommer ifrån!
 Flugsvamparna är så vackra, och de här röda likaså.
 Det är en lisa för själen att gå ut i naturen denna årstid. Jag har plockat en hel del soppar och torkat. De innehåller massor av D-vitaminer, svamparna. Ungefär som fet fisk. Inte fel, men en nyhet för mig.
För var dag blir löven på träd och buskar färre och tonen ändras mot gyllene.

5 kommentarer:

KataM sa...

Det där med D-vitamin i svamp var en nyhet för mig också. Då borde man ju äta mer av den varan under den solfattiga vintern.

Marianne sa...

Det er vakkert i naturen nå på høsten:-)

Cecilia sa...

D-vitamin! Det var intressant. Underbara bilder du tagit. Det har ju inte blivit så mycket svamp hos oss men skogspromenaderna känns som terapi för både kropp och själ!

AnJa sa...

Önskar jag vågade plocka soppar men är så osäker vad man kan äta. Det är ju intressant med D-vitaminen för den behöver vi ju verkligen på vintern. Jättefina bilder! Och visst är naturen härlig på hösten.

KataM sa...

AnJa: När jag vill lära mig fler svampar än kantareller, började jag med just soppar. När jag läste på visade det sig nämligen att den enda riktigt (men inte dödligt) giftiga soppen i Sverige är den sällsynta djävulssoppen och den lär dessutom smaka riktigt illa. Däremot ska sopparna tillagas väl, vissa är lätt giftiga i rått tillstånd. Eldsopp lär ha antabuseffekt, så den ska man väl passa sig för i samband med alkohol.