torsdag 26 mars 2020

Corsikan Basilika och var har jag lagt dem?????


  Till vänster är basilikan Corsikan med lite mörkare blad. Den är satt i två pluggar, jag har delat dem i två bitar, och satt fyra bitar i en rätt stor kruka av lera. Väx upp,  väx upp!!
 Jag köpte resår före jul till trosor mm, men så skulle ju allt städas undan för att öka julstämningen, och för att komma fram, det blir alltid så mycket saker när jag håller på.
Så det måste jag leta först, Och som jag har letat!!!! Alla bra ställen jag har kunnat komma på, rent logiskt. Nu är man ju inte alltid så logisk, och inget hittade jag.
Så gick jag och gjorde något HELT ANNAT en stund, och gjorde ett sista försök, i skrubben där jag har lagt trikån i en hylla. Där kändes som resåren passade in, men den syntes inte.....
Skall nog vara i en kartong.........
En liten kartong......
Och DÄR, inklämd mellan andra kartonger och plastlådor, men en mycket fin låda OVANPÅ, DÄR stod den!
Och nu har jag klippt till ett par trosor, i vit bambutrikå, men det roligaste var att när jag hade mätt på mig själv som man ska, fick jag rita ett nytt mönster, ett MINDRE, är det inte helt UNDERBART!?
Nu när jag har bakat sex limpor, en långpanna med nougatrutor och en långpanna med filmjölkskaka, DÅ får jag kanske SY lite?
Men först skall jag gå på promenad, städa åt hönsen och göra lunch på blomkål och förvällda rödbetstärningar från frysen.
Där hade jag tur......
Jag skulle ha blåbär till filmjölkskakan, men hittade rödbetor, tur att jag kollade så att det inte blev rödbetskaka..............
Sedan fann jag också blåbär. Frysar är UNDERBARA om man fyller dem med bra saker att hitta när man behöver dem!

3 kommentarer:

KataM sa...

Själv saknar jag sedan ett par månader ett halvsytt trikålinne, med mönster och väldigt bra små klämmor att använda i stället för nålar. Fattar inte var jag lagt det! Du kan inte komma hit och leta reda på dem åt mig? ;-)

fale artut sa...

Men visst blir man ansys? Små klämmor har jag också, skall ta fram dem! Tack!

KataM sa...

"Ansys", det måste vara ett väldigt dialektalt ord. Har aldrig hört det förr och hittar inget som stämmer när jag googlar. Så nu brinner språknörden i mig av iver att få en förklaring. Fattar ju ungefär av sammanhanget, men jag vill veta mer.