onsdag 26 augusti 2020

Vatten, Handfat och ritningar

 Ja, hos grannen är det nu borrat för vatten. Vatten är lyx! En underbar Lyx! Tanken har svävat att gräva slang från brunnen här, vilket skulle bli nästan 150 meter, men när man ser hur det är i världen och så fort allt kan ändra sig så bestämde vi oss för att borra en brunn på  fastigheten. Det var det smidigaste jag har varit med om, helt nära huset, kort bit att gräva, och slangen är nu inne i huset! 1200 timliter vilket är mycket bra, och vi är ändå rädda om vårt vatten, det blir man när man har varit utan. Den brunn som finns på gården är i princip tom och skall fyllas igen. Det syns knappt att något har hänt, borrkaxet skall flyttas till odlingar och det ligger inte i vägen på något sätt. Det tog inte lång tid, och samma företag kom med grävare då det var så kort bit. Nu skall jag finslipa ritning till badrum/tvättstuga och har haft samtal med rörmokare och elektriker. Det var ju el draget sedan förut men kanske inte som man vill ha det, så det mesta är omgjort. Då vi tänkte att ett element skall sitta på ytterväggen under fönstret behöver el dras dit, och som med allt annat så hänger saker och skeenden ihop. Hantverkarna får prata ihop sig så går det smidigt. Vi skulle ju också välja tvättställ! Med lite avställningsyta, och något som ser fint ut, och framför allt går att tvätta sig ordentligt i när man ser ut som en lerkorv om handsingarna, med överfyllnadsskydd och rejäl ho.
 Det är inte så lätt när man har krav och tankar på vad man vill ha! Nu tror jag att vi har bestämt oss.
Ifö Renova Plan. Inte på bild här, dessa har vi hittat när vi har letat runt efter vettiga handfat/tvättställ. Det finns en uppsjö men inte många som är som vi hade tänkt. Vi hade badrum med björkskåp innan vi flyttade hit, men det finns inte kvar att köpa längre, det var synd. Nu är det mdf i allting, och kantigt åt alla håll, stora handfat men litet utrymme för det man skall göra.
Nej, inget att dessa blir det, nu skall jag mäta lite bättre och se om vi får till det.
I förrgår var jag ute vid halv tolv på natten och bar växter in i säkerhet och klippte Zucchini, hösten stormade in och jag trodde att det skulle frysa. Det gjorde det inte, men i Lofsdalen vaknade dottern till minus 2 grader. Brrr.
Tur att hon har känslan på rätta stället, hon hade rensat ur växthuset innan. Snyggt jobbat.


1 kommentar:

AnJa sa...

Ja vatten är underbart att ha. Även om man tänker på att spara så mycket man kan på det. Här har vi nog haft på nollan ett par nätter men än så länge inget som har frusit. Jag sitter i startgroparna för att börja blogga igen men hamnade så klart på att läser er andras bloggar först :-).