söndag 17 februari 2013

Utlottning!

Trösterik ull, det blir det i vinsterna. 

Vinst nr 1: Lönspunnet garn i nästan svart av Värmlandsfåren som blir tjockare för varje dag! Till den en härva handspunnet garn att göra ränder eller något helt annat, beroende på vad man vill sticka.
Vinst nr 2: Ull från de glada Värmlandsfåren, att spinna av själv! Här kan man välja lockar eller kardat.
Vinst nr 3: Fint bomullstyg med stickade vantar, att sy något av!
Varje kommentar ger en lott, eftersom jag är så slö. Skriv vad ni önskar i första hand, och lägg gärna till lite kuriosa om varför.
Den 25 februari är det dragning, någon gång vid 18-tiden! Nu skall fåren in innan de snöar ner fullständigt!

28 kommentarer:

maja sa...

Jag önskar i första hand vinna garnet, tycker handspunnet garn är så "levande" om jag kunde spinna skulle ag kunna tänka mig ullen, men man kan ju självklart tova av det också :)Men jag är glad för vad som helst, allt är toppen

Pernilla sa...

Jag tar gärna chansen att vinna ditt fina garn. Kan inte sy och har bara provat att spinna på slända ett par gånger. Det var ganska svårt.

Mia sa...

Kan jag motstå att lägga in kommentar, nej! Fale garn från fale får, drömmen av lycka att äga, det var ju dina garn som först fick mig igång med spinning. Dina garn är fortfarande det mest vackra jag vet, äkta juveler :)

Cecilia sa...

Åh, så bra att du skrivit OCH kommenterat! Så snart affischerna om monsterbilarna dyker upp så ska jag fatta pennan, ingen idé att ta upp frågan nu när det inte är aktuellt!
Skulle jag vinna så tror jag att kardfloret lockar mest. Jag strävar på med den ull jag får från olika håll men kardflor är lite lyxigt, bara att sätta igång att spinna!

KataM sa...

Åhhh... tänk att få vinna fale-ull. Den ser så ljuvlig ut och att handskas med ull är ren njutning.

Jag skulle föredra färdigkardad ull eftersom jag redan har lockar liggande för många, många timmars arbete med handkardorna. Skulle jag ha den fantastiska turen att vinna, vill jag bara kunna börja spinna direkt.

Kerstin sa...

Tänk vilken tur jag har som tittade in här idag så att jag kan delta i din utlottning nu när du deltar i min utlottning. Jag skulle gärna vilja vinna ditt garn, eftersom jag är en stickare och eftersom handspunnet garn är något jag aldrig har stickat i. Jag skulle gärna vilja lära mig spinna själv och hoppas kunna göra det någon gång i framtiden.

Anonym sa...

Hej !
Min önskan står i samma ordning som du skrivit upp dom. Håller tummen.
Mvh Maria F
iafahlen@hotmail.com

Anonym sa...

Hej !
Läser om din ullpassion och förstår att du besitter stor kunskap. Egentligen har jag 100 frågor att ställa om ull; sortering tvätt kardning spinning å allt.Tänker att jag provar lite först så ser man vad man inte vet. Just nu har jag ull på tork, den var så smutsig att den behövde bada. Annars har jag spunnit fet ull, men det finns nog en gräns... Ser på bilder att ditt garn får en väldigt fin lyster. Skulle vara fantastiskt att få chans att känna på det:)Mitt första garn ligger i nystan som singlar än så länge.
Så till maten: Heja dej!
Det är för sorgligt vad man kan hitta, senast i affären ett billigt märke av kokosmjölk, innehåll:kokosmjölksessens!!?.. är det ens ide att tillverka?
Ditt matupprop behövs det verkar inte som om det räcker att vi väljer att inte handla dessa varor, debatten måste igång!
Hälsn Elisabeth

elisabet sa...

Eftersom jag inte kan spinna och är dålig på att sy
så önskar jag önskar vinna garnet

Carin Aschan sa...

Nr.2,1 eller 3? Jag skulle bli glad av vilket som!

Lena i Sundsvall sa...

Det skulle vara artut att vinna Falegarn.

Margaretha G sa...

Åh, så gärna jag skulle vilja vinna ditt fina garn.
Hälsar Margaretha G
margaretha.gustafsson@telia.com

Anonym sa...

Hej
Vilken trevlig blogg du har! Skulle gärna vilja vinna lite ull då jag nyligen har tagit upp spinning efter sådär 20 år i träda...
Mvh
Elenore
elliisak@hotmail.com

Bodil sa...

Så fine premiar, og vakkert garn du har spunne. Kunne nok tenkt meg å vinna den fine ulla.

Monica sa...

Oj vinna falegarn det skulle vara något. Köpte handspunnet garn för en tid sedan men blev besviken för det var så hårt tvinnat att det blev vasst. Dina garner ser väldigt mjuka ut och så kanske de luktar får, underbar lukt.

Anonym sa...

Hej det skulle vara skoj att vinna garn eller kardad ull!
Jag övar mig att spinna och utforskar ull så fort jag hinner. Gillar känslan i den upprepade rörelsen . En Lisa för själen
Mvh Lisen
lisaeppet@hotmail.com

Calla sa...

Vill gärna vinna garnet. Har fortfarande inte lärt mig spinna trots att jag en gång råkade köpa färgade fibrer istället för som jag trodde flerfärgat garn. :)

Bibbi sa...

Tack för tipset om ceratet.
Jag är gärna med på tävlingen och det skulle vara spännande att få känna på ditt garn, annars kardfloret.

ela sa...

Jag har följt din blogg rätt länge nu. Tack vare inspirationen från den och en spinngrupp på facebook som hjälpt mej få igång min mormors rock spinner jag nu. Inte tunt o jämnt men det blir i alla fall garn. jag spinner för det mesta av ull från Åsen får. det skulle vara roligt att prova ull från dina får. Fast egentligen skulle jag ju välja garn eftersom jag är lite rädd att förstöra fina fibrer. Tack för din härliga blogg.
mvh
elainesbild@yahoo.se

AnJa sa...

Jag har fortfarande kvar av din fantastiska ull. Men jag skulle gärna vinna tyget. Då kan jag så mej en stickpåse till för det skulle behövas. Kram!

Maria sa...

Har precis hittat din härliga blogg, tror det var genom Cecilias handarbetskorg. Om jag vinner vill jag helst ha vinst nr 1 eller tyget. Har lite svårt att bestämma mig känner jag, men garnet leder nog lite.

solängel sa...

Fale-garn skulle jag gärna vinna. Värmlandsull har jag fått tag på lite av, så det ska jag ta och tvätta upp och kanske karda men absolut spinna. Men handspunnet garn... det är något speciellt med det, kanske särskilt när man spinner själv. För då vet man hur mycket jobb som ligger bakom, och så skulle det vara så skoj med ett garn som någon annan spunnit. Ingen spinnerska är den andra lik, och jag gissar att det gäller den färdiga produkten också.

metamorphosis sa...

Jag önskar så klart att vinna GARNET! Härligt, vackert garn från värmlandsfår som dessutom fått passera Fales spinnrock!

Varför? Jo, för att jag är övertygad om att det där garnet skulle kunna bli en alldeles förträfflig avslutning på tröjan av värmlandsfårsull som jag håller på med!

...och annars så skulle jag gärna vilja vinna vanttyget! Glada , vackra bomullstyger välkomnas till lapptäckesprojektet jag har i tankarna!

SaraW sa...

Åh, jag skulle så gärna spinna av din ull. Har lite värmlandsfårsull på min ena slända nu och den är ljuvlig.

nattugglan sa...

Hej.. nu va jag ut i sista sekund...och garnet är ju bara såå vackert.. men nu väljer jag tyget för det va så himla fint med vantar på..länkar gör jag oxå..ha de bra!

bittan sa...

Visst vill jag vara med och hoppas på garnet.
spinna kan jag inte fastän jag äger allt man behöver för de, en symaskin är framsatt och den jobbas det flitigt på, för att lära mig.
bittan4@gmail.com

Agneta sa...

Vilken tur att jag hittade din blogg så i sista minuten någon timme innan dragningen i din fina utlottning.
Jag vill helst ha tyget med vantar om jag vinner. Då skulle jag sy en liten kasse att ha med på stickcaféet varje vecka. Just nu virkar jag vantar med smygmaskvirkning.

fale artut sa...

Nu är det slut på lotteriet!
Nu skall det bli dragning!
Under tiden lägger jag in lite färska bilder på nya lamm!