måndag 1 juli 2013

Denna dagen, ett liv

 I några plastbyttor för blommor, som jag har fått från den lokala butiken, finns det alla möjliga tygrester. Dessa var sorterade i ett system, men det har falerat fullständigt. Jag har gjort massor av små tyglappar i olika kvadrater, snart blir det remsor av de som är kvar. Jag tänkte sy ihop fyra och fyra, de sitter ihop i ett system efter FÄRG, hopsatta med klädnypor i trä som jag tycker är så trevliga. Jag syr ihop två och två i första skedet, och låter dem sitta ihop. Då vet jag vilka som hör ihop.
 Lunchen samma dag bestod av rökt, egenfångar abborre, kryddad med endast salt som den legat i ett bra tag. Åts upp ute med bara smör och bröd till, och hemmagjord citrondricka. Ojoj, bättre kan man nog inte få till lunch!
 Den bästa gräsmattan är den åt det magra hållet, med massor av blommor. Jag körde gräsklipparen och lämnade lite pynt för ögat.
 Det fattas grytlappar i landet Sverige, och särskilt hos oss. Nu har jag sytt ihop en av lite rester. Verkligen udda modell, avlång och lustigt hopsatta rutor, baksidan kan bli framsida med styvmorsvioler och ljusblå bomullsrutor.
På bilresan såg vi en rävunge som knatade över vägen, för att lägga sig på vägrenen. Den stannade kvar så länge att vi hann fånga den på bild. Den fick förmaningar om att inte leka på vägen, men så så förtjusande små rävungar är att se på! Förra gången vi såg den hade den en hel hög med syskon med sig.
Spinnrocken lever ett liv i lyx.......
Den är ju så lätt att ta med sig, min Lendrum. Därför har den vistats i en fantastisk miljö, och spinner fantastisk ull av Värmlandsfår. Själv får jag också vara med, och det är ju inte fy skam precis.
Mellan varven rensas ogräs, grävs, målas, stryks, lagas mat, diskas, tvättas, körs sopor, pratas med får, och allt annat där emellan. Jag har ju inte lyckats få till några fårkort på länge, fy skäms på mig!

5 kommentarer:

frisky frog sa...

Rökt fisk, lappteknik och finaste räven! Vilken härlig dag du har haft. =)

fale artut sa...

Ja, minsann! Värsta lyxen!

metamorphosis sa...

Har läst i kapp lite här inne - låter ju helt underbart att sitta vid vattnet och spinna! Där pratar vi livskvalitet av höga mått!

Smart idé där med att samla ihop lappar så där! Kanske är så jag ska börja jag med? Jag som har ett plan för ett lapptäcke men sällan särskilt mycket tid att göra mycket i ett svep?

fale artut sa...

Ja, det är inte så dumt med en massa tygbitar på samma ställe. Bara att ta fram och skära till när man har lust eller behöver avreagera sig!

fale artut sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.