fredag 19 juli 2013

Sommar-spinn och gammal lektyr

 När det fattas sol ute får man ha den i sinnet...... Den Jämtländska sommaren är kylig och våt. Solig i sinnet blir man av att spinna lite turkosblå Värmlandsull. Det gamla förklädet har en liten ficka där jag stoppar små tottar som inte platsar i garnet. De blir det mindre skräp på golvet! Jag tyckte att färklädet gick i grått, men när man håller det i ljuset så går det i lite blått. Bra det, när himlen är stadigt grå.
 Fyndade en gammal tidning i ett hus med spån-isolering, från 50-talet. Bra tryck, fullt läslig, och fina bilder med Simca och annat motor-relaterat. Simca, det hade min nu bortgångne morbror, vilket inte var så vanligt på den tiden.
Det har kommit lite fukt på den, men det gör inte nostalgikänslan mindre!
Igår var det förtjusande trevligt! Vi fick besök av ena dotra och barnbarnet L. Han lekte så bra med överblivna träbitar från plankor av olika sorter, och en tom pappersrulle fick också vara med. men en lite tumstock mätte han och mormor olika höjder och längder. En liten bit fick bli mormor, hon fick ett nytt bo i pappersrullen, utan TV, men en filt fick hon ha. Det är de bästa leksakerna, när man får använda fantasin och hitta på eftersom. Tack så mycket, P och L!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kom in på din, då jag tittade efter stickbloggar, och fastnade genast för namnet! Trevlig läsning

Jag är jämtska av födsel, men stockholmare sedan ungdomen.

Du hade några garnhärvor i marginalen, kan man köpa?

amargareta

fale artut sa...

Kontakta mig på mail
sjovikdotfredholmatteliadotcom
Finns på "min profil"
så kan vi nog komma överens!
Skriv gärna om det är några särskilda önskemål!

Tant Kofta - Lotta Blom sa...

Så vackert garn du spinner som ett skimrande vatten eller himmel.
Allt gott och många hej från Koftan