måndag 22 juli 2013

Symaskinen


 Det här är min gamla symaskin från 80-talet. Då var den dyr, ruskigt dyr, men det står fortfarande Made In Sweden på den, och den doftar precis som när den var ny. Den har varit ute på vift i sitt liv! Den har varit i stugan vid den Jämtländska sjön Gesunden, i Göteborg,  i Sundsvall, och på lite andra ställen där man kan behöva sy. Vi har haft blåsigt och regnigt väder, så att sitta inne med sin symaskin och sy rutor är inte alls dumt. Många lappar har det blivit, till kvadrater och ränder. Det skall bli lapptäcken och kuddar. På den tiden när det begav sig var barnen små och de minns tydligt hur de fick trycka på knapparna och hjälpa till. Jag fick massor av tid att sy när jag blev med diskmaskin tyckte jag. Många, många stygn har det blivit. Efter att ha fått en service går den som i fornstora dar. Det är bra betyg på en väl använd maskin.
Så här fint byggde barnbarnet med överblivna träbitar och en pappersrulle!
Medan man sitter inne och syr är det trevligt med lite goda dofter ur doftkruset som liknar en kaffe-hurra. Eller tekanna..... En liten bukett som barnbarnet L har plockat förgyller tillvaron med spets. Man kan behöva lite av den varan när gråvädret gör att man får ha lamporna tända fast det är mitt i sommaren och ljust nästan hela dygnet. 10 grader varmt är lite klen högsommarvärme.........
Nu har trenden vänt, det blir mörkare på nätterna och SOLEN är tillbaka!
Idag åkte både jacka, tjocktröja ett och två, och strumporna av, för SOLEN SKEN!

1 kommentar:

Cecilia sa...

Ojojoj, så skönt det lät med gråväder, vi är i Göteborg och det är soligt och jättevarmt...
Jag har också en sådan där symaskin, dyr i inköp på 80-talet men slår man ut priset på sydda stygn så blir det ingenting! Jag syr inget nytt numera men fållar och lagar. Snyggt syr den också, begränsningen där är jag själv!