tisdag 9 juli 2013

Får på bete och slåtter

 På nyheterna hör man om den fantastiska värmen, och den mindre roliga torkan som råder i Sverige. Det är inget som vi känner av precis. Det regnar nästan varje dag. Det gör att betesputsningen ligger efter, och betena har fått onödigt högt gräs. Hundkex-odlingen frodas men fåren kastar sig glatt in i högen av växter och blir osynliga förutom att det vajar i gräs och örter. Runt stängslingen är det putsat så att de lätt kan se var gränsen går. LillVärsta leder sin flock med erfarenhet så att flytta dessa går på ett kick.
 Äta, det är livet för får! Det blir mycket liv i tillvaron när man har får och andra djur som tillhör bondelivet. Djuren går ute, traktorerna surrar, och personal syns ute både här och där. Det skulle vara väldigt tyst och tomt utan detta.
 Slåtter är ett gissel när det regnar, man får ha is i magen och kontakt med högre makt, och en positiv inställning. Nu gick det ganska bra, trots en regnskur på det nyslagna. Mannens C och hans vän C hjälpte oss sedan mannen slagit allt som skulle slås. De har varit med förut, stora maskiner och ett väldigt flyt. Det syns när folk är vana att jobba ihop.
 Roligt att se ett levande landskap!
 Jag skickar varma tankar till alla i Sverige långa land som håller markerna öppna och sköter sina djur!

igår var det Revision för KRAV, och minsann fick vi inte OK-stämpel av KRAV-Tomten!
Tack för hjälpen, C och C, utan er hade det aldrig gått så bra!

3 kommentarer:

AnJa sa...

Grattis till KRAVét. Såklart ni får det :-). Och hurra för alla som även här uppe håller landskapet öppet.

frisky frog sa...

Ha ha, fast jag inte är bonde längre delar jag fortfarande in året i lantbrukets "årshjul": 1:a ensilageskörden = skolavslutning, hö = semester, tröskning = sommaren falnar så smått, potatis = sköna höstdagar...
Grattis till KRAV-presenten! =)

fale artut sa...

Varje år är det Revision när man är med i KRAV, allt skall gås igenom. Det brukar köra ihop sig när personalen skall granskas........