onsdag 20 januari 2016

Vinterfärger och marängtårta

 Det är roligt att väva med färg när det kryper ner mot minus 30 ute. Man blir lite gladare i sinnet, och tiden går fort.Här kan man se hur olika färgerna tar sig ut med olika färger i inslaget.Första biten på varpen är tänkt som handduk, jag slår in lite grövre garn i bomull.
 Orange är en färg som lyser, i mitt tycke lite för mycket, men i bland kan det vara härligt med för mycket av det goda. Citrus hör vintern till, och ekologiska apelsiner doftar underbart när man river skalet i socker och torkar för senare bruk. Doftkick!
 Det är lite som att väva en vacker vintermorgon...... Och apelsin det är ju så livsbejakande i smak och färg! Mannen fyllde år förra veckan. Jag tänkte göra en marängtårta, med sockerkaksbotten och bredd maräng på. Enkelt och gott. Om jag skulle ta lite apelsinskal i sockerkaksbotten kanske? Jag bakar förstås med Svenskt Smör, och lyxiga hemägg gjorde inte saken sämre.


Oh, så gott det doftar! Så tar vi lite rosen-socker i marängen, det ger lite prickar i marängen och en aning av sommar. Så härligt och lovande. Men sedan blev det hjärnsläpp för hela slanten, när den skulle in i ugnen.
Jag skickade in den, och efter en stund, lite för fort, tyckte jag att det började lukta "färdigt". Den var mycket högre på ena sidan?! Jag hade satt in den på sniskan, och hela härligheten fick slagsida. Platt och innehållslös på den ena, skyhög på den andra!
Är man BLIND eller?!
Men väldigt god blev den, Mera Apelsiner Åt Folket!

3 kommentarer:

AnJa sa...

Åh, så fint du väver! Marängtårta är min favorit. Jag ska absolut prova apelsinskal i nästa gång.

fale artut sa...

Tack! Apelsinskal är en höjdare! Ekologiska, glöm inte det!

MrsUniversum sa...

Apelsinsocker ska jag absolut prova. Blodapelsinernas tid är här igen.
Din tillvaro ser väldigt skön ut. Vävning och bakning. Härligt!