tisdag 15 mars 2016

Plötsligt Händer Det!

 I helgen har jag varit ute på älven med skidorna. Nästan som att vara i fjällen, bara utanför dörren.
 Krispigt i snön, knallblå himmel!
 Känns som om det är mycket vinter kvar!
 Man kommer mycket nära naturer på skidor! Dessvärre kördes det med skotrar, iklädda högkamsmattor viket förstörde mina fina spår.......
 Ett säkert vårtecken är när de fina bockarna står ute, det sågas lite virke. perfekt att tina av snön från skidorna! Nere på älven är det bara snö och is, det ser man rakt fram.
 Igår töade det, och nu ser man att älven inte är något man skall drista sig ut  på! Ser ni de mörka områdena? Det är vatten! Det är många flöden som rinner ut i älven just här, så nu är det kört med skidåkningen om man inte har vattenskidor......... Igår kom också måsarna!
 Vid båthuset strömmar vattnet fram, och precis där brukar det vara en liten skoterled. Nu är det nog kört med det också.
Snickra, det görs på ladugårdbotten. Takstolarna är så låga att det knappt går att ta sig förbi och fram. Golvet är gjort av rester av virke och skivor av olika slag, inte så bra att gå på och dessutom sitter det inte fast. Fläckvis finns inget golv alls, men nu skall det bli. Först måste man städa undan det gamla, och allt jox som finns i spånen, det är glasbitar, tygbitar, läderremmar, papper, foton, en babysocka, ett burklock och en massa annat. Massor av gamla rostiga spikar skall dras ur, och det är skönt att det är på gång!

1 kommentar:

AnJa sa...

Ja det gäller att ha respekt för isarna! Det går ju så hiskeligt fort speciellt där det är strömt. Det ser fantastiskt härligt ut. Idag har vi redan 11 grader i skuggan. Nästan kusligt! Du ska se att du kommer att hitta spännande skatter under golvet ni ska göra om :-)