tisdag 1 mars 2016

Sämre kan man ha det!

 Nere vid älven kommer det en bäck, och nu blir det svall-is i själva utloppet. Där finns en lätt lutande bro som vi går över för att ta oss vidare över det lilla "näset" som bildas utanför. Där går ett skoterspår som man kan gå på, och det är härligt att traska på älven, efter strandkanten. Längre ut är isen inte säker.
 Ute i älven ligger det många spår efter Inlandsisens framryckning. Gigantiska stenar är vanliga häromkring. Denna som numera ligger ute i älven, har en rejäl spricka, eller om den rent av är delad i två bitar.
Mot båthusets vägg värmer solen, fast det är nästan 20 grader kallt på nätterna. igår när vi oskyldigt promenerade hemåt höll vi på att bli påkörda av ett mycket lågt flygande, bulligt plan, som svävade lågt över isen. Så försvann det bakom de skogbeklädda holmarna innan jag hade fått upp kameran ur den blixtlåsförsedda fickan, som jag naturligtvis hade dragit igen. Ibland är det synd att man är så ordentlig!

5 kommentarer:

AnJa sa...

Tänk vad vi är lyckligt lottade som bor nära naturen! Jag tackar min lyckliga stjärna att jag slapp ifrån Stockholm för 25 år sedan. Ändå, ibland kan jag inte låta bli att undra hur livet hade varit om jag fortfarande bott kvar. Jag längtar för mitt liv inte tillbaka!

AnJa sa...

Och efter den inledningen hade jag glömt vad jag egentligen skulle skriva :-). Det där med att få upp kameran... Min pappa brukar ha roligt åt mig att jag har den i kameraväskan i bilen och alltid har linsskyddet på. Hur ska man då hinna få fram den och fota när det händer något???

fale artut sa...

Nä, precis! Vilken KLOK pappa du har! Det är svårt att tro när man inte har det på bild! Attans, sade jag om det, och visst är det härligt att leva mitt i naturrutan, värt hur mycket som helst. Särskilt när man kan uppskatta det.

Cecilia sa...

Och jag bor nästan mitt i Göteborg och arbeter i ett stenhus vid en trång gata precis i mitt i. Lunchrummet har ett takfönster och vissa dagar vet man knappt hur vädret varit.... Jag är så avundsjuk! Jag vill också bo sådär, med verkligheten omkring mig.
Så härliga bilder du tagit, det är ju snö och så men visst anar man våren i ljuset?

fale artut sa...

Ljuset och Våren är på G!