tisdag 3 maj 2016

Förra veckan

 Förra veckan såg det ut så här, snö utanför huset, alldeles vitt! Nu är snön i princip borta, och det växer i sådderna,och fröerna skall i jorden, växthuset skall öppnas för säsongen, och visst är det härligt, men Intensivt.
Yngsta dottern gillar fönsterremsor, och jag har letat fram garn som kan stämma med hennes  tankar. I morgon blir det nog en liten varp.
 Idag har vi besiktigat Miljöbilen från 1995, och lyckats få tag på lite mer lokalproducerad honung! Det är jag särskilt glad över!
Det skrivs ju så mycket om dessa miljöbilar, som inte så oofta visar sig ha fejkade resultat. Här har vi en bil med 20 år på nacken, med fina resultat från Opus, och riktigt skaplig bränsleförbrukning. Man kan meka en hel del själv, eller be någon med mekaranlag, och det finns en hel del prylar att köpa från bildemontering och reservlamporna är billiga, och man kan byta bara lampan, på ett smidigt sätt. 
Om man nu ändå skall producera och tillverka, då är det väl i längden ändå bäst att göra saker med kvalitet och hållbarhet. Någon som tror att moderna bilar blir Veteranbilar?

2 kommentarer:

Cecilia sa...

Vår bil, som inte är miljöbil, är tillverkad av en idiot när det kommer till lampbyten! Man får montera ned paneler på insidan för vissa lampor. Annars har den hållit bra och inte rostat så nog går det att bygga saker som håller om man vill och så kan man som konsument vårda det man köpt så håller det lite till.
Sonen och jag far till stugan ikväll, då får nog salvian och zinniorna följa med ut och möta verkligheten.

AnJa sa...

Tacka vet jag Volvo och helst 15-20 år gamla. Går som tåget, och har alla fördelar som du beskriver med eran bil.