måndag 23 maj 2016

Potatisgodis med ett stänk av Italien

 Jag tänkte precis säga till Mannen att jag  tror att det kommer en traktor....... Så stod den där, med en kärra med Potatisgodis på! Jo, för det är faktiskt så, att grönsaker och rotfrukter faktiskt behöver mat för att växa. Från dessa våra djur får vi finfin mat att ge dem och dessutom blir jorden mullig och mask-rik, och det är det man vill ha när man odlar. Det är mannens C som förbarmar sig över våra potatisar och grönsaker och kommer hela vägen ner från berget med sin fina traktor. Och Kärran! Det är den som är stänket av Italien! Helt otroligt, vad är det med mig och Italien, tro?
 Om jag var potatis skulle jag vilja växa här. Eller om jag var en jordärtskocka. De ligger och bidar sin tid och väntar på plusgrader och sol. Hela härligheten är nu nerplöjd av mannen och hans MF, utom en hög som vi har sparat och täckt med presenning, för kommande behov. Det luktar en del, men det doftar Vår och Vårbruk, och det är bra för själen.
Halva landet är klart! Potatisen ligger i lådor på ladugårdsbotten sen flera veckor och har börjat få små groddar och snart kan de få komma ner i jorden, om det slutar regna och snöa, och det blir runt 8 grader i jorden. Kära nån, vilket liv i lyx. Helt naturlig SKIT kommer i precis rätt tid, och i finfin mängd. Nu hinner det ligga till sig innan potatisen kommer, och det är ju verkligen helt OVÄRDERLIGT, TACK för det, Bästa C.

4 kommentarer:

Cecilia sa...

Det där blir riktig mat, ja, ett liv i lyx!
Jo, det är nog bloggkomentarer som iochförsig landar i bloggen, men jag fattar inte vad det är för fel på min epost, ska se om jag kan göra något lite längre fram på dagen!Tack för att du sa till!

MrsUniversum sa...

Du beskriver hela evenemanget så härligt och jag tar del av glädjen över kommande italienska lyxiga delikatesser. Och doften av gödsel, vårbruk. Evigt.

Cecilia sa...

Jo,det visar sig att min epostlåda är full och den måste tömmas vid roten, på något sätt. Tills detta är gjort, hur det nu ska gå till, för det räcker inte att radera mail, inte, får alla som skickar TILL mig besked om mitt predikament. Dock inte jag. Gah!

fale artut sa...

Ja, det hjälper ju mycket att skicka mail till omvärlden när din postlåda är full......Så himla ÅTTABAK!! Men du fixar detta, det vet jag, men det lär väl ta tid från viktiga och roliga saker... Kram!