onsdag 17 augusti 2016

Gammalt och nytt, det ena utesluter inte det andra.

 Nytt fönster, fyndat då det har varit på utställning. Det ser man från infarten när man kommer hem. Det har vi fraktat med oss på ett antal ställen sedan vi köpte det utan att veta vad det skulle vara till.
 Gamla, gamla fönster, med bubblor i glaset, det är så vackert! Fönstren, 7 gamla och ett nytt får samsas på samma byggnad, och det blir en fin helhet. Det finns väl ingen regel som säger att det måste vara endera det ena, eller det andra, om de passar ihop? Det nya fönstret är vackert att se när man kommer hem, eller bara är ute och stökar, som ett smycke! Om man är inne i det lilla "huset" ser man upp till vägen genom det. De gamla fönstren, särskilt dessa med bubblor, släpper in ljus och glittrar i solen. Vi hittade "reservglas" som vi skickade till glasmästaren, så nu ligger det inte trasiga fönster och glas på ladugårdsbotten, allt blir använt, och det är också ett sätt att städa.
Det är många som har frågat vad det är för stora blad som växer så ohämmat, och vad jag gödslar med. Zucchinilådan är en riktig ögonfångare! Det är lager med kompost, jord, gammalt gräs och löv, och lite gammal djupströbädd från fåren som vi har sparat, med presenning över. Nu har jag lagt på lite gräsklipp också.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Undra om det bara är min mamma som "sparar" djupströbädd och tar med sig det vid flytt?
Sött är det i alla fall!
Kram, K

Cecilia sa...

Bra att blanda gammalt och nytt! Då kan allt komma till användning. Oj, så frodiga växter! Härligt att se och mat blr det, tänker jag.

fale artut sa...

K: Det kan nog hända att det bara är din mamma som gör såna udda saker. Lyckan kan bo i djupströbädd från fåren som jag saknar så mycket! Jag är tacksam över att ha en dotter som tycker att det är sött! Haha, det kanske är ärftligt!
KRAM!
Cecilia: Frodigt var ordet, och de var så små när jag satte ut dem! Jag gillar när det kommer till användning, sånt som står och "skrotar" blir något riktigt... Mat blir det, vi köper verkligen inte mycket på affären nu för tiden.
Mjölk, grädde och fett, lite socker förstås, och kaffe.

AnJa sa...

Vilket fint fönster! Zuccini har blivit min favorit i sommar. Jag grovtärnar den och blandar med gul paprika, salladslök, gärna färska rödbetor och egenodlade små morötter. Fräser i smör/olja en stund så de har stunsen kvar. Otroligt gott!

fale artut sa...

AnJa: Tack! Det blir mycket mat av zucchini, och man kan skörda ofta, dessutom kan man frysa röror och torka dem, för kommande behov. Nu skall jag göra en laddning, tack för inspirationen!

KataM sa...


Jag älskar sådana där gamla fönster med bubblor och bucklor. Så mycket charmigare än de perfekta moderna rutor jag har.

Jag hade en liknande squashodling ett annat år, men med en ståtlig solros i mitten. Gissa om det var fint!

fale artut sa...

Här trängs bönorna med zucchinin, nästa år skall bönorna få mera plats!