onsdag 31 augusti 2016

Skördetider, Spinntider och en Utställning

 Bönor, de är så vackra!! Och så Goda! Bondbönorna ger både mat till komposten och magen, De vackra Borlotto-bönorna kan man skörda när de har bara påbörjade bönor och äta skurna och kokta.
 Från Solängel kom min vinst  förra veckan, jag hade gissat skapligt på antal lamm och vikt på minsta och största lamm. Det kardade floret sitter på en rulle till spinnrocken, det gick fort och lätt att spinna. Lockarna är tvättade och ligger på en handduk och skall kardas Pronto så att jag får tvinna garn av DalaPäls-får. Det är grejor det! Det har jag faktiskt aldrig gjort. Det fanns också en chokladkaka i paketet, TACK Solängel!
Min syster ringde förra veckan och undrade om jag hade något att visa på en utställning som visade hantverk av olika slag, som inspiration för intresserade. Nja, jag har nog ingenting sade jag, men jag skall klura. Nu har jag klurat och detta är mitt bord! På väggen sitter också en av mammas broderade dukar och en vävs halsduk som jag har gjort. Allt är märkt med små lappar och det var inte lika roligt att ta bort som att sätta dit. Det var en stor sal fylld av bord med vackra saker, mycket inspirerande!

4 kommentarer:

solängel sa...

Vad roligt att du gillar ullen, det ska bli spännande att se det färdiga garnet! 😀 Ber om ursäkt för att du fick vänta så länge.

fale artut sa...

Det gör absolut ingenting att jag fick vänta! Det är en mycket trevlig upplevelse, och nu är det Ulltider!

Cecilia sa...

Bönor! Det kan jag nog odla utan att sniglarna blir alltför glada. Värt att prova i alla fall! Bra för mage, kompost och själva jorden man odlar i också, tror jag.
Nog hade du lite att visa upp,mnär allt kom omkring! Ditt bord ser ut som ett sådant man stannar till vid på utställning!

fale artut sa...

Både bönor och ärtor har varit till stor glädje i sommar. Snälla och utan extra invånare! Topparna på bondbönorna är goda att koka och äta med SMÖR!